ΚΥΡΙΑΚΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
• ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 21 χλμ.
• ΔΡΟΜΟΣ 5 χλμ. (ΛΟΦΟΣ ΑΣΠΙΔΑΣ, ΔΕΙΡΑΔΑ)
• ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 χλμ. (ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ)


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους - Μυκηνών, ο Σύλλογος “Μαραθωνοδρόμοι - Δρομείς Αργολίδας”, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού, Μαζικού

Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων  συνδιοργανώνουν με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ:

1. ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ 21 χλμ. με αφετηρία την Πύλη των Λεόντων. (Αρχαιολογικός Χώρος Μυκηνών).
2. ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 5 χλμ. με αφετηρία τους πρόποδες του λόφου της Ασπίδας ( Ναός του Δειραδιώτη Απόλλωνα)
3. ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1 χλμ. με αφετηρία το Αρχαίο Θέατρο Άργους.

Οι αγώνες όλων των κατηγοριών είναι ΔΩΡΕΑΝ, ΛΑΪΚΟΙ, ΑΝΟΙΧΤΟΙ.
Όλοι οι αγώνες έχουν τερματισμό την κεντρική πλατεία Αγ. Πέτρου Άργους.

Ώρα εκκίνησης Ημιμαραθώνιου: 09:00
Ώρα εκκίνησης Αγώνα 5 χλμ: 09:30
Ώρα εκκίνησης Παιδικής διαδρομής 1 χλμ.: 12:30 (για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών, μαθητές Δημοτικού).
Λεωφορεία για Μυκήνες θα ξεκινούν από τον χώρο της λαϊκής αγοράς Άργους στις 07:15 – 07:45.
Οι δύο αγώνες θα έχουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Όριο χρόνου τερματισμού του Ημιμαραθωνίου (3 ώρες) και των 5 χλμ. (50 λεπτά).
Στους συμμετέχοντες  θα δοθεί αναμνηστικό t-shirt , προσφορά της διοργάνωσης  και πολλές  παροχές κατά τη διάρκεια και στο τέλος του αγώνα .
Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο έχουν όλοι όσοι είναι πάνω από 18 ετών, στα 5 χλμ πάνω από 12 ετών και στην  παιδική  διαδρομή  όσοι ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 10 έως 12 ετών.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 14ου ΑΡΓΕΙΑΚΟΥ - ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

•    ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2019     21 ΚΜ
ridewithgps.com/routes/2232131

•    ΔΡΟΜΟΣ 2019    5 ΚΜ
ridewithgps.com/routes/20209092

•    ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2019     1 ΚΜ
https://ridewithgps.com/routes/29472646

•  Διαδρομή Α.Μ.Ε.Α. 1,5 ΚΜ  
  https://ridewithgps.com/routes/29472789


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ - ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
1) 18 – 29 ετών
2) 30 – 39 ετών
3) 40 – 49 ετών
4) 50 – 59 ετών
5) 60 – 69 ετών
6) 70 ετών και άνω

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ - ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΔΡΟΜΟΥ 5 χλμ.
1) Γενική Ανδρών
2) Γενική Γυναικών

ΕΠΑΘΛΑ
Νικητές ανακηρύσσονται για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο οι τρεις (3) πρώτοι/ες της γενικής κατάταξης, οι οποίοι θα πάρουν κύπελλο και μετάλλιο.

Κύπελλο και μετάλλιο επίσης θα πάρουν και οι πρώτοι/ες των ηλικιακών κατηγοριών, ενώ οι δεύτεροι/ες, τρίτοι/ες ειδικό μετάλλιο.
Οι νικητές/ριες της γενικής κατάταξης δεν θα βραβευτούν στις κατηγορίες τους.
Η ηλικιακή κατηγορία θα συμπληρώνεται με πάνω από πέντε (5) αθλητές/τριες, διαφορετικά θα συγχωνεύονται με την επόμενη κατηγορία.
Στον δρόμο των 5 χλμ. ο πρώτος/η θα παραλάβει μετάλλιο και κύπελλο, ενώ οι δεύτεροι/ες, τρίτοι/ες θα παραλάβουν ειδικό μετάλλιο.
Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα παραλάβουν μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα. Σε όλους όσοι θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν στο 4ο, 8ο, 12ο, 16ο και 18ο χλμ. για τον Ημιμαραθώνιο και για τα 5 χλμ. στο 2,5ο χλμ.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα καλυφθούν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, τον Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό Τμήμα Άργους) και από το Σώμα Εθελοντών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ.
Οι δρομείς θα φυλάσσονται από την Τροχαία Άργους και την ΦΙΛΜΑ (Φίλοι Μοτοσυκλέτας Αργολίδας).
Τον αγώνα θα υποστηρίξει ιατρικά ο κ. Κώστας Παναγιωτόπουλος (καρδιολόγος) και η Αναστασία Αργυροπούλου (βιοπαθολόγος).

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από την Παρασκευή 15 Μαρτίου  μέχρι την Δευτέρα  1 Απριλίου  .
1) Ηλεκτρονικά στο site του Δήμου www.newargos.grhttps://entries.esportevents.gr/index.php/forma-symmetoxon/14-argiakos-mikinaikos-dromos

καθώς επίσης και στο σχετικό  link στο facebook της διοργάνωσης του Αργειακού Μυκηναϊκού Δρόμου  https://www.facebook.com/argeiakos.mykhnaikos
ή με απλή αναζήτηση Αργειακός - Μυκηναϊκός Ημιμαραθώνιος Δρόμος.
2) Μέσω fax: 2751360049
Πληροφορίες στο 2751360063
3) Για τις αιτήσεις συμμετοχής για την διαδρομή των Α.Μ.Ε.Α. όπως επικοινωνήσατε με την  υπεύθυνη  Νανοπούλου Μαριάνθη τηλ : 2751360074 και 6936248128


ΠΡΟΣΟΧΗ
• Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για ό,τι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε ελλείψεις προληπτικού ελέγχου.

• Η παραλαβή των αριθμών και των t-shirts θα γίνει στις 6 Απριλίου και ώρες 17:00-21:00 στην πλατεία Αγίου Πέτρου (στο παλιό «Ηραίον») και στους χώρους εκκίνησης μία (1) ώρα πριν από τον αγώνα.

• Στους χώρους εκκίνησης θα υπάρχει αυτοκίνητο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, το οποίο μισή ώρα πριν από την εκκίνηση θα παραλαμβάνει τους σάκους των συμμετεχόντων, για να τους μεταφέρει στον τερματισμό (χώρος παλαιού Δημαρχείου), από όπου θα τους παραλαμβάνουν οι αγωνιζόμενοι.

• Οι αγώνες δεν θα πραγματοποιηθούν μόνο σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

• Όποιος από τους αθλητές/αθλήτριες ακυρώσει τη συμμετοχή του παρακαλείται να επικοινωνήσει με τους διοργανωτές έως την Τρίτη 2 Απριλίου  στο τηλ. 27513 60063  και στο φαξ:27510360049 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

• Στον αγώνα θα παρέχονται Live Results σε ειδικά διαμορφωμένη σελίδα στο διαδίκτυο, αποστολή email σε όλους τους συμμετέχοντες για το αποτέλεσμά τους, το νούμερο του καθενός θα αναγράφει και το ονοματεπώνυμο του και το τσιπ που θα παραλάβει θα είναι μιας χρήσης. Επιπλέον θα παρασχεθεί Ηλεκτρονικό Δίπλωμα συμμετοχής σε κάθε αθλητή.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Συγκέντρωση προϊόντων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε όποιον δύναται να προσφέρει  τρόφιμα μακράς διαρκείας  (μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, κ.λπ.) για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, τα οποία  θα συγκεντρωθούν στον τερματισμό  (Παλαιό Δημαρχείο –Δαναού 3).
Για δεύτερη  χρονιά  η πολύ σημαντική  δράση  «HAIR for HELP»  της Bergmann Kord,  την Κυριακή  7-4-2019 από τις 10:00  στο Παλαιό Δημαρχείο,  μία διαδικασία στήριξης σε συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο ή αλωπεκία, η οποία ενθαρρύνει εθελοντές να προσφέρουν τα μαλλιά τους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Τελετή Έναρξης :  6 Απριλίου 2019,  ώρα 21:00
« Η αρχαιολογική, πολιτιστική και αθλητική μας κληρονομιά »
1.  Λαμπαδηδρομία με κατάληξη την κεντρική πλατεία του Άργους.
2. Το «ένα». (soldiers of love). Ένας ύμνος για την παγκόσμια ειρήνη. Αξιοποιώντας τις εκφραστικές δυνάμεις ενός χορευτικού ζευγαριού και την παρουσία 16 γυναικών που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές κουλτούρες στη φετινή τελετή Έναρξης του 14ου Αργειακού Μυκηναϊκού δρόμου, θα παρουσιαστεί ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο δρώμενο.
Το «ένα» (soldiers of love).  Αξιοποιώντας τις εκφραστικές δυνάμεις ενός χορευτικού ζευγαριού και την παρουσία 16 γυναικών που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, στη φετινή τελετή Έναρξης του 14ου Αργειακού Μυκηναϊκού δρόμου, θα παρουσιαστεί ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο δρώμενο.
Η αλληγορική διαδρομή : Με έμπνευση από την αρχαία ιστορία αγάπης της Υπερμνήστρας και του Λυγκέα δύο χορευτές, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ως ξεχωριστές μονάδες, προκειμένου στη συνέχεια να ενώσουν τα βήματα και τις ενέργειές τους. Αποφασίζουν να «αλλάξουν τον κόσμο» και να κοινωνήσουν μια νέα γλώσσα που έχει τις ρίζες της στο παρελθόν, αλλά επιθυμεί να επαναπροσδιορίσει το μέλλον.Την μελετημένη κίνηση του σώματος των χορευτών και την ένωση τους ακολουθούν στη συνέχεια 16 γυναίκες που φέρουν σύμβολα και διακριτικά 16 διαφορετικών πολιτισμών. Η κίνηση όλων μαζί γύρω από το χορευτικό ζευγάρι συνθέτουν το  «ένα». Το ένα είναι ο κύκλος που σταδιακά σχηματίζεται, ένας κύκλος που συμβολίζει την αγάπη αλλά  την ένωση όλων μας σε μια νέα διαπολιτισμική εποχή. Το «ένα» είναι η δύναμη της αγάπης που μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας, η σημασία της ατομικής απόφασης που μπορεί να γίνει συλλογική δράση, η πίστη μας ότι ο αθλητισμός μπορεί να  γκρεμίσει όλα τα τείχη της μάταιης αντιπαλότητας ανάμεσα στους ανθρώπους, ανάμεσα στα δύο φύλα,  αλλά και ανάμεσα στις διαφορετικές κουλτούρες και να χτίσει γέφυρες κατανόησης,  αρμονικής συνύπαρξης και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ όλων μας .

Ένα δρώμενο με την Μαρία Μπαβέλα και το Γιάννη Κατσιπόδη, συμμετέχει ο Σύλλογος   « Κίνηση Γυναικών Κουρτακίου » ,  σε ενδυματολογική επιμέλεια της  Σωτηρίας Σταθόγιαννη .
3. Μουσικές επιλογές εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο (μετά το τέλος της τελετής έναρξης).

Κυριακή, 7 - 4 - 2019

•  Ημιμαραθώνιος Δρόμος: έναρξη 09:00
•  Αγώνας 5 χλμ: έναρξη 09:30
•  Παιδική διαδρομή 1 χλμ.: έναρξη 12:30 (για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών)
•  Διαδρομή Α.Μ.Ε.Α. 1,5 χλμ  : έναρξη 12:00
  https://ridewithgps.com/routes/29472789
Με το μήνυμα «όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι» μια ιδιαίτερη παράλληλη δράση για πρώτη  φορά  στον 14ο Αργειακό Μυκηναϊκό Δρόμο 2019:  μια όμορφη  διαδρομή για Α.Μ.Ε.Α. και μια προσπάθεια ενημέρωσης για τα θέματα και τις ενεργές δράσεις των Α.Μ.Ε.Α.

•  Τελετή Απονομής επάθλων στην Πλατεία Αγίου Πέτρου 13:00 το μεσημέρι

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης για ό,τι δεν προβλέπεται ή και για οποιαδήποτε μεταβολή. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης και των χορηγών επικοινωνίας.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Τζαβέλλας Βαγγέλης (Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός 6944170746)
Μποζιονέλος Τρύφωνας  (Αντιπρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός )
Δελής Νίκος (Μέλος Δ.Σ Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός 6937579375)
Αποστολόπουλος Γιάννης  (Μέλος Δ.Σ Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού )
Κονομάρας Δημήτρης  (Μέλος Δ.Σ Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός)
Σπανού Σπυριδούλα (Μέλος Δ.Σ Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός)
Κουρτέση Σόνια (Αν. Μέλος Δ.Σ Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός)
Μπόλας Ιωάννης (εκπρόσωπος Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου)
Βύρλας Δημήτρης (Πρόεδρος Μαραθωνοδρόμων - Δρομέων Αργολίδας 6974481474)
Σαμαρτζής Δημήτριος (Μαραθωνοδρόμοι – Δρομείς  Αργολίδας  6978611666)
Δαμάλας Σωτήρης  (καθηγητής Φυσικής Αγωγής )
Νανοπούλου Μαριάνθη  (ειδική σύμβουλος σε θέματα Α.Μ.Ε.Α.)


ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Πιπέρος Νίκος (καθηγητής Φυσικής Αγωγής  6955432560)
Πιπέρος Χρήστος  
Μαυρούλης Περικλής
Πολίτη Τζίνα
Ντούλια Κατερίνα
Κουγιά Γιούλα
Αλεξάκου Ματίνα

Your Europe

yellow el

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας- Ταξιδεύεις το Χειμώνα Προετοιμάσου!

Οδηγίες προστασίας - Ταξιδεύεις το Χειμώνα Προετοιμάσου

Οδηγίες προστασίας - Διασταύρωση δρόμου με χείμαρρο

Οδηγίες προστασίας από σεισμό
 

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Για επικοινωνία με τον Δήμο
2751360000


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ


Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Τσώκρη 63, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2751360747


- 15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός.
Tηλεφωνικές αναγγελίες βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


- Υπεύθυνοι ταφής
Δ.Ε. Λυρκείας, Κωτσιαντής Ι. , Τηλ: 2751361100
Δ.Ε. Μυκηνών, Παπαιωάννου Ν. Τηλ: 2751361216
Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Μπάρλα Π. , Τηλ: 2751360900
Δ.Ε. Ν.Κίου, Τσίρου Μ, Τηλ: 2751051013


prosklisi-dim-simv
e-etima
e-dialogos-banner
argos-tourism
ethelontismos-banner
online-tipop
online-aitisi

Επιδοτήσεις EΣΠΑ

espa
Read bokies review by artbetting.net
The Betst Bokies Romenia Bonus bet365 here.
Download Full Premium themes
Склад за дървен материал - Прочети тук.