banner

Η JT International (JTI), στο πλαίσιο των δράσεων της σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υποστηρίζει από το 2007 το έργο ενός πολύ σημαντικού μη κερδοσκοπικού φορέα, της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος γνωστής ως HELMEPA, η οποία ασχολείται με την προστασία του ελληνικού θαλάσσιου περιβάλλοντος εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Σε συνεργασία με το Δήμο Άργους Μυκηνών, η JTI διεξάγει και φέτος το καλοκαίρι την πρωτοποριακή εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ενήλικων καπνιστών για μια υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον και ειδικότερα για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων από τα τσιγάρα.

Η έναρξη της εκστρατείας στις παραλίες του Δήμου Άργους Μυκηνών θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου με τον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Κιβερίου που θα συντονίσει η HELMEPA σε συνεργασία με το Δήμο, θα ακολουθήσει η ενημέρωση των ενήλικων καπνιστών στις παραλίες από την ενημερωτική ομάδα της JTI, η οποία και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής αυτής εκστρατείας, η JTI ενημερώνει το κοινό με ειδικά φυλλάδια τα οποία διανέμει στους ενήλικους καπνιστές - λουόμενους ενώ παράλληλα τους προσφέρει  ατομικά τασάκια παραλίας, ενθαρρύνοντας τους να τα χρησιμοποιούν αντί να σβήνουν το τσιγάρο τους στην άμμο.

«Στην JTI πιστεύουμε ότι η περιβαλλοντική συνείδηση του καθενός από εμάς, θα φέρει την αλλαγή στη νοοτροπία και θα κάνει τη διαφορά για ένα βιώσιμο μέλλον.  Γι’ αυτό δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να παρακινούμε τους ενήλικους καπνιστές να χρησιμοποιούν ατομικό σταχτοδοχείο.  Δίνοντας το παράδειγμα θ’ αλλάξουμε και τη νοοτροπία.»  δήλωσε η υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της JTI κ. Μαρίας Σαμούρκα.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος,  τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών και τις θετικές συνέργιες που προκύπτουν από την στενή συνεργασία των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα με την τοπική αυτοδιοίκηση σε θέματα εθελοντισμού. Είναι σημαντικό πως ο νέος Δήμος Άργους Μυκηνών ως πρωτοπόρος ξεκινάει ενημερωτική εκστρατεία στις παραλίες του που απλώνονται σε περισσότερα από 15 χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Άργους Μυκηνών κ. Πάνος Σκλιάμης δήλωσε ότι η εκστρατεία ενημέρωσης με την συνεργασία διεθνώς αναγνωρισμένων φορέων και εταιρειών αποτελεί μέρος της στρατηγικής υπεύθυνης προβολής και ενημέρωσης του νέου Καλλικρατικού δήμου. Οι φορείς και οι εταιρείες που επιδιώκουν την συστηματική υπεύθυνη προβολή τους στα πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους μπορούν να βασίζονται στη αρωγή ενός πρωτοπόρου οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

HELMEPA 

Το 1983, η HELMEPA, με σύμβολο της το "Γλάρο", ξεκίνησε συντονισμένες καλοκαιρινές εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για το πρόβλημα της ρύπανσης θαλασσών και ακτών με απορρίμματα. 

Από την καταγραφή των απορριμμάτων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια εθελοντικών καθαρισμών ακτών της HELMEPA προκύπτει πως τα αποτσίγαρα παραμένουν και φέτος με διαφορά το Νο. 1 απόρριμμα στις ελληνικές ακτές.  Σημαντική πληγή εξακολουθούν να είναι και τα πλαστικά απορρίμματα, τα οποία δεν διασπώνται εύκολα και αποτελούν απειλή για τα θαλάσσια ζώα. 

Eκτός από τους καπνιστές που ευθύνονται για το 68% των απορριμμάτων, σημαντική πηγή ρύπανσης ακτών και θαλασσών είναι οι παράκτιες δραστηριότητες αναψυχής, από  τις οποίες προέρχεται 1 στα 4 απορρίμματα.

  

Γι’ αυτό ας πάψουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους και ας αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες βελτιώνοντας την περιβαλλοντική μας συμπεριφορά προς τις θάλασσες και τις ακτές, που όλοι απολαμβάνουμε το καλοκαίρι.

Oι Δήμοι που συνεργάζονται στην υλοποίηση της φετινής ενημερωτικής εκστρατείας είναι οι ακόλουθοι: 
Δήμος Άργους Μυκηνών
Δήμος Δυτικής Αχαΐας
Δήμος Αγιάς
Δήμος Κατερίνης
Δήμος Σιθωνίας
Δήμοι της Αττικής

Ο κύριος σκοπός της HELMEPA είναι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση της ναυτιλιακής κοινότητας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος μέσω της ενημέρωσης και της προσωπικής εθελοντικής δέσμευσης. www.helmepa.gr

Η JT International (JTI) είναι μέλος του ομίλου εταιρειών Japan Tobacco Inc.,  κορυφαίας εταιρείας διεθνώς στον κλάδο των καπνικών προϊόντων  www.jti.com

bannerDOA

Αναζήτηση

300x250 Argos

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) Δήμου Άργους - Μυκηνών
KaPa Data Consulting
Στοιχεία Επικοινωνίας

τηλ.: 2106855245
email: info@kapaconsulting.gr
Κερκύρας 2, Μελίσσια Αττικής

Επιτροπή Ισότητας

epitropi-isotita

Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα

banner-ee-evropaika-ependytika-tameia-01


 

05112020-nafplio-espa

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

koronoios

Νέος κορωνοϊός: Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Your Europe

yellow el

Μηνύματα Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

gscp logo xoris grammata 0

Ecastles

ecastles

Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές

 

ΕΛΣΤΑΤ - Απογραφή Κτιρίων 2021

 

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Για επικοινωνία με τον Δήμο
2751360000
dimos@argos.gr


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ


Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Τσώκρη 63, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2751360747


- 15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός.
Tηλεφωνικές αναγγελίες βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


- Υπεύθυνοι ταφής
Δ.Ε. Λυρκείας, Κωτσιαντής Ι. , Τηλ: 2751361100
Δ.Ε. Μυκηνών, Παπαιωάννου Ν. Τηλ: 2751361216
Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Μπάρλα Π. , Τηλ: 2751360900
Δ.Ε. Ν.Κίου, Τσίρου Μ, Τηλ: 2751051013


prosklisi-dim-simv
argos-tourism
ethelontismos-banner
Read bokies review by artbetting.net
The Betst Bokies Romenia Bonus bet365 here.
Download Full Premium themes
Склад за дървен материал - Прочети тук.