Ανακοινώσεις χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση εξέδωσαν οι κύριοι Χειβιδόπουλος, Λυκοσκούφης και Κοντός, ακολουθώντας την τακτική της στρουθοκαμήλου, που αγνοεί τον κίνδυνο βάζοντας το κεφάλι στο έδαφος.


Τα δημοτικά τέλη, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για την λειτουργία του Δήμου, καθώς είναι ανταποδοτικά προς τον πολίτη. Είναι τα «κοινόχρηστα» του Δήμου με τα οποία πληρώνεται ο φωτισμός των οδών και  η  καθαριότητα του Δήμου. Με την ενεργειακή κρίση να πλήττει τους πάντες, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δήμους, η αντιπολίτευση βρίσκει  ευκαιρία να κάνει ανακοινώσεις αντί να κάνει προτάσεις.
Με την ΔΕΗ να αυξάνει υπέρμετρα τα τιμολόγια και την ΤΕΡΝΑ που ξεκινά την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, να χρεώνει 85 ευρώ τον τόνο στους Δήμους,  ο κ. Χειβιδόπουλος (άλλοτε υπέρμαχος της ΤΕΡΝΑ από την θέση του αντιπεριφερειάρχη αλλά και σήμερα) με προκλητικό τρόπο συνεχίζει την στείρα πολιτική απέναντι σε έναν Δήμαρχο που αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για να αποφευχθεί η συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ, φωνάζοντας σε όλους τους τόνους πως η επιβάρυνση θα είναι τεράστια για τον πολίτη! Και δυστυχώς δικαιώθηκε…
Πριν την σύγκλιση του Δ.Σ ο Δήμαρχος ενημέρωσε προσωπικά τους αρχηγούς των παρατάξεων για την επερχόμενη αναγκαστική επιβαλλόμενη από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου  αλλαγή των δημοτικών τελών και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με όλους τους δημοτικούς συμβούλους ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους μετά βέβαια την εισήγηση των μελών της Οικονομικής Υπηρεσίας και του Διευθυντή κ. Γιώργου Αθανασόπουλου  Παρά τις συστάσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας η οποία έχει μελετήσει τα οικονομικά δεδομένα και κρίνει αναγκαστική την αύξηση των δημοτικών τελών  για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, καμία σοβαρή πρόταση δεν τέθηκε από την αντιπολίτευση.
Και αναρωτιόμαστε:
Ποιες είναι οι προτάσεις της αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση των αυξήσεων των δαπανών που επιβάλλονται στον Δήμο;
Να σβήνουν τα φώτα νωρίς;
Να μαζεύονται τα σκουπίδια μόνο μια φορά την εβδομάδα;
Ποιος θα πάρει την ευθύνη για την ασφάλεια και την δημόσια υγεία;
Παρ όλα αυτά, στο Δ.Σ της Τρίτης, το θάρρος της ανάληψης της ευθύνης από την αντιπολίτευση  το επέδειξαν, ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Πανοβράκος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Χάρης Νενεκούμης,  οι οποίοι  ψήφισαν ναι κατανοώντας το αδιέξοδο. Όχι ψήφισαν μόνο οι Χειβιδόπουλος, Λυκοσκούφης και Κοντός.
Επειδή ορισμένοι έσπευσαν να μιλήσουν για έλλειψη πρόβλεψης, θα τους θυμίσουμε πως αυτή η δημοτική αρχή αποφάσισε και θα υλοποιήσει σύντομα, την αλλαγή του ενεργοβόρου  και πολυδάπανου οδοφωτισμού με λάμπες χαμηλής κατανάλωσης, η οποία  θα επιφέρει κέρδος που θα αγγίζει το 60%. Επίσης αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας του εργοστασίου ανακύκλωσης, το οποίο θα ελαφρύνει την οικονομική επιβάρυνση από την ΤΕΡΝΑ και τέλος την σύσταση ενεργειακής Κοινότητας (από τους πρώτους Δήμους στην Πελοπόννησο) για την παραγωγή ρεύματος, που επίσης θα μειώσει το κόστος.
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος δήλωσε:
«Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην ψήφιση του προϋπολογισμού του οποίου προαπαιτούμενη είναι η ψήφιση των δημοτικών τελών, ώστε να συνεχίσει ο Δήμος να λειτουργεί! Ποιος επιθυμεί να θέσει σε κίνδυνο, την ασφάλεια του Δήμου και την υγεία των δημοτών; Διεκδικούμε από την κυβέρνηση,  επιδότηση στο δημοτικό ρεύμα όπως κάνει με τα νοικοκυριά και παράλληλα περαιτέρω χρηματοδότηση ώστε να μην αναγκαζόμαστε να παίρνουμε τέτοια μέτρα τα οποία επιβάλει η οικονομική υπηρεσία για την έγκριση του προϋπολογισμού και την λειτουργία του Δήμου. Ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και μέσω του θεσμικού οργάνου της ΚΕΔΕ, θα συζητήσουμε το ζήτημα της αύξησης των δημοτικών τελών που έγινε σε όλους τους Δήμους, τον Ιανουάριο του 2022 στην συνέλευση της ΚΕΔΕ,  με εκπροσώπους της κυβέρνησης. Μακάρι να ευοδωθούν οι προσπάθειές μας και θα προβούμε άμεσα σε αντίστοιχη μείωση των δημοτικών τελών, που επωμιζόμαστε όλοι οι πολίτες. Μέχρι τότε, δεν μπορούμε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά-έχουμε ευθύνη απέναντι στους δημότες. Όλα τα άλλα είναι στείρα αντιπολίτευση».

bannerDOA

Αναζήτηση

300x250 Argos

Επιτροπή Ισότητας

epitropi-isotita

Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα

banner-ee-evropaika-ependytika-tameia-01


 

05112020-nafplio-espa

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

koronoios

Νέος κορωνοϊός: Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Your Europe

yellow el

Μηνύματα Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

gscp logo xoris grammata 0

Ecastles

ecastles

Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές

 

ΕΛΣΤΑΤ - Απογραφή Κτιρίων 2021

 

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Για επικοινωνία με τον Δήμο
2751360000


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ


Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Τσώκρη 63, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2751360747


- 15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός.
Tηλεφωνικές αναγγελίες βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


- Υπεύθυνοι ταφής
Δ.Ε. Λυρκείας, Κωτσιαντής Ι. , Τηλ: 2751361100
Δ.Ε. Μυκηνών, Παπαιωάννου Ν. Τηλ: 2751361216
Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Μπάρλα Π. , Τηλ: 2751360900
Δ.Ε. Ν.Κίου, Τσίρου Μ, Τηλ: 2751051013


prosklisi-dim-simv
argos-tourism
ethelontismos-banner
Read bokies review by artbetting.net
The Betst Bokies Romenia Bonus bet365 here.
Download Full Premium themes
Склад за дървен материал - Прочети тук.