Αναφορικά με την ανακοίνωση του κ. Μαλτέζου για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδος οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Ο κ. Μαλτέζος, όλως «τυχαίως» όταν ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος του υπενθύμισε τηνπολιτική του ανυπαρξία και την μηδενική παραγωγή έργου στο Δήμο μας,κατά την θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, επιλέγει μια επιχείρηση «δηλητηρίασης» των σχέσεων Καμπόσου-Νίκα.


Αντί να απαντήσει για την απραξία του ως αντιπεριφερειάρχης στο θέμα της μείζονος σημασίας έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς το κάστρο του Άργους, το οποίο αναδείξαμε λόγω της μεγάλης του σπουδαιότητας, εκείνος, εν μέσω των νέων εγγραφών μαθητών , επίλεξε να δυσφημήσει και να απαξιώσει ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα και μοναδικό στο νομό μας, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδος, το οποίο λειτουργεί και προσφέρει έργο αναγνωρίσιμο σε ολόκληρο το νομό,  από όπου προέρχονται άλλωστε οι μαθητές του.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ανέλαβε την ευθύνη και το βάρος να δημιουργήσει εκ του μηδενός αυτό το σχολείο σε επίπεδο υποδομών αλλά και να το λειτουργήσει αναλαμβάνοντας το ετήσιο λειτουργικό κόστος,χωρίςκαμία επιπλέον εξωγενή χρηματοδότηση, εκτός των σημαντικών δωρεών που έγιναν από ομογενείς καταγόμενους από το τόπο όπου λειτουργεί το σχολείο, παρότι δεν εξυπηρετεί μόνο τους μαθητές του δήμου μας αλλά ολόκληρου του νομού.Ουσιαστικά ο δήμος Άργους Μυκηνών ήταν ο φορέας που δημιούργησε το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας εκ του μηδενός. Κυριολεκτικά εκ του μηδενός.

Στην όψιμη «θλίψη και στεναχώρια» του κ. Μαλτέζου λέμε ότι εμείς και θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε έργα και το έχουμε αποδείξει ,εκτός των άλλων. κατασκευάζοντας δύο μεγάλα σχολεία στο Κουτσοπόδι και στον Ίναχο. Άρα εμείς δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι ως προς την ικανότητα μας να δημιουργούμε υποδομές. Ο κ. Μαλτέζος όμως με το μηδενικό έργο στο νομό παρότι αντιπεριφερειάρχηςκαι αξιωματούχος επί τρία συναπτά έτη θα πρέπει να απολογηθεί για την απουσία του στον τομέα αυτό. Ας μας πει ποιο μεγάλο έργο από το ΕΣΠΑ (τους μηχανισμούς του οποίου μόνο ο κ. Μαλτέζος,κατ’ αυτόν,κατανοεί(sic)) έχει εκείνος υλοποιήσει.Θα πρέπει να ξέρει ο κ. Μαλτέζος ότι με μεμψιμοιρίες και εξ αποστάσεως ενασχόληση με τα θέματα και εκ των υστέρων «θλίψη και στεναχώρια» δε γίνονται σχολεία…
Ο δήμος Άργους Μυκηνών έχει δαπανήσει 225.623,47 ευρώ για να αναστήσει το κτήριο που φιλοξενεί σήμερα το Μουσικό Σχολείο και να το εκσυγχρονίσει, ικανοποιώντας την προϋπόθεση που έθεσε η Διαχειριστική Αρχή για να εντάξει τη νέα πτέρυγα. Αποτέλεσμα αυτών σήμερα το Μουσικό Σχολείο Αργολίδος να λειτουργεί άψογα και να αποτελεί ένα στολίδι για το νομό μας. Με το νέο κτήριο που θα κατασκευαστεί από την δική μας δημοτική αρχή ,θέλουν δεν θέλουν κάποιοι,  θα επεκταθούν οι υποδομές του καταλαμβάνοντας μια συνολική έκταση 27 στρεμμάτων (!) και θα λειτουργεί ως ένα πρότυπο κολέγιο.

Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, γι’ αυτό προσπαθούμε.Πράγματι ο προϋπολογισμός για αυτό τοέργο είναι σήμερα 7 εκατομμύρια Ευρώ. Στην Κορινθία ο προϋπολογισμός αντίστοιχου έργου ήταν 11 εκ. ευρώ και στη Λακωνία 7 εκ. ευρώ. Στην ανακοίνωσή του βέβαια ο κ. Μαλτέζοςαποσιωπά σκοπίμως ότι η τεχνική μας υπηρεσία ζήτησε το επιπλέον ποσό και η Περιφέρεια το αρνήθηκε, πετώντας μια ευκαιρία να κατασκευαστεί το Μουσικό Σχολείο. (υπ’ αρ. πρωτ. 11580/26.7.2021.έγγραφο)
Ο αρχικός σχεδιασμός (περιφερειάρχης Τατούλης) προέβλεπε,και είχαμε τις διαβεβαιώσεις, ότι λόγω έλλειψης τότε του συνολικού ποσού για την κατασκευή του έργου, αρχικά να ενταχθεί με το διαθέσιμο τότε ποσό (4 εκατ. Ευρώ)  και στην πορεία του έργου να χρηματοδοτηθεί το υπόλοιπο. Άλλωστε με το ποσό της έκπτωσης του αναδόχου (50%) θα υπήρχαν οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου. Ο σχεδιασμός αυτός δεν υλοποιήθηκε ενόσω αντιπεριφερειάρχης στο νομό μας ήταν ο κ.Μαλτέζος ο οποίος προφανώς δεν γνωρίζει την αρχή περί συνέχειας της διοίκησης.

Ο δήμος Άργους Μυκηνών έχει πλήρεις και αξιόπιστες μελέτες που έχουν εκπονήσει κατά βάση οι υπηρεσίες του. Αντί κάποιοι στην Περιφέρεια να γίνονται τιμητές καλύτερα να είναι οι  δρώντες. Χρηματοδοτήστε το Μουσικό Σχολείο Αργολίδος κ. Μαλτέζο. «Ιδού η Ρόδος. Ιδού και το πήδημα.» που λέει ο θυμόσοφος λαός μας.

bannerDOA

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) Δήμου Άργους - Μυκηνών
KaPa Data Consulting
Στοιχεία Επικοινωνίας

τηλ.: 2106855245
email: info@kapaconsulting.gr
Κερκύρας 2, Μελίσσια Αττικής

300x250 Argos

Επιτροπή Ισότητας

epitropi-isotita

Αναζήτηση

Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα

banner-ee-evropaika-ependytika-tameia-01


 

05112020-nafplio-espa

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

koronoios

Νέος κορωνοϊός: Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Your Europe

yellow el

Μηνύματα Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

gscp logo xoris grammata 0

Ecastles

ecastles

Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές

 

ΕΛΣΤΑΤ - Απογραφή Κτιρίων 2021

 

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Για επικοινωνία με τον Δήμο
2751360000
dimos@argos.gr


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ


Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Τσώκρη 63, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2751360747


- 15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός.
Tηλεφωνικές αναγγελίες βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


- Υπεύθυνοι ταφής
Δ.Ε. Λυρκείας, Κωτσιαντής Ι. , Τηλ: 2751361100
Δ.Ε. Μυκηνών, Παπαιωάννου Ν. Τηλ: 2751361216
Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Μπάρλα Π. , Τηλ: 2751360900
Δ.Ε. Ν.Κίου, Τσίρου Μ, Τηλ: 2751051013


prosklisi-dim-simv
argos-tourism
ethelontismos-banner
Read bokies review by artbetting.net
The Betst Bokies Romenia Bonus bet365 here.
Download Full Premium themes
Склад за дървен материал - Прочети тук.