banner

Με απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης προγράμματος Πελοπόννησος εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με πίστωση 300.000 ευρώ, η πράξη που αφορά τις Δράσεις Ενεργητικής ένταξης στην Αγορά Εργασίας ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στο Δήμο Άργους-Μυκηνών.

Μέσω της εν λόγω δράσης -που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και η δημόσια δαπάνη της οποίας ανέρχεται σε 300.000 ευρώ- επιδιώκεται μία ολοκληρωμένη παρέμβαση ενεργειών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων.

Το έργο, δικαιούχος του οποίου είναι ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, απευθύνεται σε 64 συνολικά ωφελούμενους, άνεργους ευπαθών ομάδων του Δήμου Άργους-Μυκηνών και έχει στόχο την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων στις κύριες οικονομικές δραστηριότητες της τοπικής / περιφερειακής οικονομίας, για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας και της κοινωνικής ένταξης ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Σκοπός της πράξης είναι αφ’ ενός την ενίσχυση της επαγγελματικής ικανότητας των ωφελούμενων και αφ’ ετέρου την εργασιακή τους επανένταξη.

Η πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας “Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση” του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

 

Ταυτότητα πράξης:

Τίτλος: «Δράσεις Ενεργητικής ένταξης στην Αγορά Εργασίας ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στο Δήμο Άργους-Μυκηνών»

Ταμείο Χρηματοδότησης: Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

Πρόγραμμα Χρηματοδότησης: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος

Άξονα Προτεραιότητας: «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση»

Προϋπολογισμός:  300.000,00€ (Συνολικός)

Δικαιούχος: Δήμος Άργους-Μυκηνών

Φυσικό αντικείμενο της πράξης: αφορά σε Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Δεξιοτήτων 64 ανέργων του Δήμου Άργους- Μυκηνών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Στόχο της πράξης αποτελεί η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων στις κύριες οικονομικές δραστηριότητες της τοπικής /περιφερειακής οικονομίας, για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας και της κοινωνικής ένταξης ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον η πράξη περιλαμβάνει και οριζόντιες ενέργειες δημοσιότητας, διαχείρισης και εξωτερικής αξιολόγησης. Ειδικότερα η πράξη περιλαμβάνει τις παρακάτω ενέργειες ανά Υποέργο:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1

  • Ενέργεια 1: Επαγγελματική συμβουλευτική, αφορά στην παροχή εξατομικευμένης επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης προς τους ωφελούμενους και υλοποιείται από Συμβούλους.
  • Ενέργεια 2: Επαγγελματική Κατάρτιση (Θεωρητική Εκπαίδευση και Πρακτική Άσκηση), αφορά την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με στόχο την αναβάθμιση των εργασιακών δεξιοτήτων των ωφελούμενων προκειμένου να αποκτήσουν/ επικαιροποιήσουν γνώσεις και δεξιότητες σε ειδικότητες αιχμής, σε δυναμικούς τομείς της τοπικής οικονομίας και σε αναδυόμενους τομείς της ΒΑΑ/ΟΧΕ (τουρισμός, ΤΠΕ, περιβάλλον-ενέργεια, μεταφορές-logistics). Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει 390 ώρες (μέσης συνολικής διάρκειας) ήτοι 300 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 90 ώρες πρακτικής άσκησης (on the job training) σε θεματικά αντικείμενα που σχετίζονται με τους παραπάνω τομείς.
  • Ενέργεια 3: Πιστοποίηση, θα πραγματοποιηθεί, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των Προγραμμάτων Κατάρτισης, από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή ισοδύναμο ή από τον ΕΟΠΠΕΠ ή από άλλο ισοδύναμο οργανισμό.

ΥΠΟΕΡΓΟ 2

  • Ενέργεια 4: Συντονισμός, Διαχείριση ΚΑΙ Παρακολούθηση των Έργων, αφορά:
    • Α. «Συντονισμός, διαχείριση, δημοσιότητα» στον συνολικό σχεδιασμό, παρακολούθηση και αξιολόγηση της Πράξης καθ' όλη τη διάρκεια υλοποίησής της, και
    • Β. «Εκπαιδευτικά επιδόματα ωφελούμενων» στη διαχείριση και απόδοση στους ωφελούμενους των προβλεπόμενων εκπαιδευτικών επιδομάτων.

Οι ωφελούμενοι της δράσης εκτιμάται ότι θα είναι 64 άνεργοι, νέοι άνεργοι, συμπεριλαμβανομένων των μακροχρόνια ανέργων, άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, που θα προέρχονται από την περιοχή εφαρμογής της Στρατηγικής ΒΑΑ του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Δείτε σχετικά: Απόφαση ένταξης πράξης (ΒΑΑ14)

bannerDOA

Αναζήτηση

300x250 Argos

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) Δήμου Άργους - Μυκηνών
KaPa Data Consulting
Στοιχεία Επικοινωνίας

τηλ.: 2106855245
email: info@kapaconsulting.gr
Κερκύρας 2, Μελίσσια Αττικής

Επιτροπή Ισότητας

epitropi-isotita

Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα

banner-ee-evropaika-ependytika-tameia-01


 

05112020-nafplio-espa

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

koronoios

Νέος κορωνοϊός: Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Your Europe

yellow el

Μηνύματα Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

gscp logo xoris grammata 0

Ecastles

ecastles

Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές

 

ΕΛΣΤΑΤ - Απογραφή Κτιρίων 2021

 

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Για επικοινωνία με τον Δήμο
2751360000
dimos@argos.gr


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ


Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Τσώκρη 63, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2751360747


- 15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός.
Tηλεφωνικές αναγγελίες βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


- Υπεύθυνοι ταφής
Δ.Ε. Λυρκείας, Κωτσιαντής Ι. , Τηλ: 2751361100
Δ.Ε. Μυκηνών, Παπαιωάννου Ν. Τηλ: 2751361216
Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Μπάρλα Π. , Τηλ: 2751360900
Δ.Ε. Ν.Κίου, Τσίρου Μ, Τηλ: 2751051013


prosklisi-dim-simv
argos-tourism
ethelontismos-banner
Read bokies review by artbetting.net
The Betst Bokies Romenia Bonus bet365 here.
Download Full Premium themes
Склад за дървен материал - Прочети тук.