day-nursieries

ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΣΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Σε χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής την οποία προκάλεσε ο υφυπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος για άλλη μια φορά κατέστησε σαφές ότι δεν θα δεχθεί να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου από την χάραξη που έχει παρουσιαστεί και θίγει εκατοντάδες παραγωγούς, χωρίζει δε στα δύο και καταστρέφει γη υψηλής παραγωγικότητας.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκτός του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο ένας εκ των δύο βουλευτών Αργολίδας που είχαν κληθεί, κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσος Χειβιδόπουλος, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών κ.Ιωάννης Μαλτέζος, οι αντιδήμαρχοι Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Κρίγγος και κ. Χρήστος Πετσέλης, ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας κ. Χασάπης, ο αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κωτσοβός και οι εκπρόσωποι των αγροτών κ.κ. Θωμάς Φάκλαρης και Δημήτρης Μπουλμέτης.

Είχε προηγηθεί άλλη μια συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΔΕΣΦΑ στο Δημαρχείο του Άργους κατά την οποία ο Δήμαρχος δεν δέχθηκε να γίνει καμία περαιτέρω συζήτηση όταν οι εν λόγω εκπρόσωποι θέλησαν να ληφθεί ως δεδομένο στην συζήτηση η προτεινόμενη από αυτούς  χάραξη .  Ακολούθως δε το εν λόγω θέμα ετέθη στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά η συζήτησή του αναβλήθηκε προκειμένου να υπάρξει το περιθώριο νέας πρότασης και ενημέρωσης από τον ΔΕΣΦΑ ενώ κατά την συνεδρίαση αυτή για άλλη μια φορά ο κ. Δήμαρχος κατέστησε προς όλους σαφές ότι δεν γινόταν δεκτή η προτεινόμενη μέχρι τότε χάραξη .

Ο Δήμαρχος κ. Δ. Καμπόσος κατέρριψε τα επιχειρήματα που μέχρι πρότινος παρουσίαζαν οι εκπρόσωποι του ΔΕΣΦΑ περί απόστασης του αγωγού για να πάρει η πόλη το φυσικό αέριο, προβλημάτων για να περάσει από τα βουνά, όπου ήταν και η πρόταση του Δημάρχου, προβλημάτων λόγω των υφιστάμενων αδειοδοτήσεων κ.λ.π.

Το αποτέλεσμα ήταν μετά από μια πράγματι δημιουργική συζήτηση και την ανυποχώρητη στάση του Δημάρχου για την ήδη προτεινομένη από τον ΔΕΣΦΑ πορεία του αγωγού ο Δήμος Άργους Μυκηνών να πετύχει αυτό που φάνταζε στην αρχή ως ακατόρθωτο. Να αλλάξει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τη χάραξη του αγωγού και αυτή να πάει δυτικότερα και πάνω στις γραμμές των βουνών.

Πρόκειται για εναλλακτικό σενάριο το οποίο είχε παλαιότερα επεξεργαστεί ο ΔΕΣΦΑ και το οποίο δεν είχε προκριθεί. Έτσι στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Συνολική διερεύνηση της νέας προτεινόμενης χάραξης.
  2. Εντός 15 περίπου ημερών θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των τριών φορέων, ΔΕΣΦΑ-Δήμος-Περιφέρεια, με την παρουσία της χθεσινής σύνθεσης και τεχνικών εκπροσώπων ούτως ώστε να υπάρχει ακριβής αποτύπωση της νέας χάραξης και εκτίμηση αυτής.
  3. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης δεσμεύτηκε για την γρήγορη διενέργεια των διαδικασιών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
  4. Το ίδιο και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος για το μέρος που αφορά το υπουργείο του.
  5. Έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αυτό που ο Δήμαρχος επεσήμανε μετά το πέρας της συνάντησης εκτός από την ικανοποίησή του για την έκβαση της «μάχης» όπως τη χαρακτήρισε ήταν ότι η δημοτική αρχή παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα και είναι πάντα στο πλευρό των αγροτών-δημοτών της οι οποίοι πράγματι σε μεγάλο βαθμό είχαν πληγεί από τη χάραξη του αγωγού.

Επίσης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι όλοι οι παριστάμενοι στη σύσκεψη προεξαρχόντων του κ. Υφυπουργού, του Περιφερειάρχη και του κ. βουλευτή στήριξαν τη θέση της δημοτικής αρχής για αλλαγή της χάραξης του αγωγού φυσικού αερίου και συνέβαλλαν σε αυτήν την θετική εξέλιξη.

ΝΙΚΗΣΑΜΕ  ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ!

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

koronoios

Νέος κορωνοϊός: Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Your Europe

yellow el

Μηνύματα Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

gscp logo xoris grammata 0

Ecastles

ecastles

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Για επικοινωνία με τον Δήμο
2751360000


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ


Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Τσώκρη 63, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2751360747


- 15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός.
Tηλεφωνικές αναγγελίες βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


- Υπεύθυνοι ταφής
Δ.Ε. Λυρκείας, Κωτσιαντής Ι. , Τηλ: 2751361100
Δ.Ε. Μυκηνών, Παπαιωάννου Ν. Τηλ: 2751361216
Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Μπάρλα Π. , Τηλ: 2751360900
Δ.Ε. Ν.Κίου, Τσίρου Μ, Τηλ: 2751051013


prosklisi-dim-simv
argos-tourism
ethelontismos-banner
Read bokies review by artbetting.net
The Betst Bokies Romenia Bonus bet365 here.
Download Full Premium themes
Склад за дървен материал - Прочети тук.