gavounosΔελτίο τύπου

Νικόλαου Στυλ. Γκαβούνου
Δημοτικού Σύμβουλου
Πρόεδρου Κ.Ε.Δ.Α-Μ

Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια που καταβάλει ο συνάδελφος ( δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης) κ. Κων/νος Γκαρκάσουλας, ο οποίος σύμφωνα με τις δικές του προσλαμβάνουσες καταλαβαίνει- όσο μπορεί- και με το δικό του τρόπο την πραγματικότητα που βιώνουμε, όλοι εμείς οι πολίτες του Καλλικράτειου Δήμου Άργους – Μυκηνών.


Αντιλαμβάνομαι το άγχος του, να ηγηθεί στις επόμενες εκλογές του ψηφοδελτίου της παράταξής του, γι’ αυτό και επιζητεί εναγωνίως προβολή κάνοντας αντιπολίτευση ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ( πιστεύοντας ότι θα του πουν κάποιοι μπράβο …) , βάζοντας με αυτό τον τρόπο στο περιθώριο και προσβάλλοντας( ψιλά γράμματα γι’ αυτόν) τον επικεφαλής της παράταξής του, τον κ. Αναγνώστου .

Αυτό που δεν μπορώ ν’ αντιληφθώ είναι η εμμονή του κ. Γκαρκάσουλα να ψεύδεται διαρκώς και ασυστόλως και να είμαστε αναγκασμένοι να απαντάμε στα ίδια ασύστολα ψεύδη του δύο και τρεις φορές. Τα θέματα τα οποία θίγει στην τελευταία ανακοίνωσή του, έχουν ήδη απαντηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς ο ίδιος να έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για τα σημεία στα οποία εμπλεκόταν θεσμικά και έχει ο ίδιος ευθύνες.

Αναλυτικά πρώτα θίγοντας το θέμα του Δημοτικού Θεάτρου έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Το Παναργολικό Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Θεάτρου όντως δεν έγινε φέτος αφού το νομικό πρόσωπο του οποίου ήταν αρμοδιότητα είχε καταργηθεί το διάστημα αυτό, λόγω Καλλικράτη.

Το Δημοτικό Θέατρο Άργους έχει αναστείλει τη δραστηριότητά του από το 2007 και τα τρία επόμενα χρόνια διαλύθηκε, χρονικό διάστημα στο οποίο τα ηνία της πόλης τα είχε η δημοτική αρχή, μέλος της οποίας ήταν ο κ. Γκαργκάσουλας.

Προς τι λοιπόν όλα αυτά τα ψεύδη από πλευράς του κ. Γκαρκάσουλα; Εκτός και χρησιμοποιεί αυτή τη διαδικασία του ψεύδους για δικούς του λόγους γιατί στην ουσία ο μόνος ο οποίος θίγεται είναι ο πρώην συνάδελφός του κ. Δεληγιάννης ο οποίος ήταν πρόεδρος του Μουσικοθεατρικού Νομικού Προσώπου.

Αναφορικά με το θέμα της Δημοτικής Χορωδίας, η αρμοδιότητα της οποίας ανήκε στο ίδιο Νομικό Πρόσωπο με Πρόεδρο τον κ. Δεληγιάννη και μέλος τον ίδιο τον κ. Γκαρκάσουλα: Η σύμβαση της μαέστρου έληξε τον Οκτώβριο του 2010 και έρχονται τώρα οι ίδιοι οι οποίοι δεν επαναπροκήρυξαν τη θέση και αφού είχαν την ευχέρεια αυτή έως το Φεβρουάριο του 2011 ελέω Καλλικράτη να μας εγκαλούν γιατί δεν προχωρήσαμε στην προκήρυξη γνωρίζοντας ότι το Νομικό Πρόσωπο αμέσως μετά καταργήθηκε.

Σχετικά με τη Δημοτική Φιλαρμονική ο κ. Γκαρκάσουλας για ακόμη μία φορά λέει ψέματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η αμοιβή των μουσικών εκτελεστών δεν ήταν δυνατόν να καταβληθεί από τον Οκτώβριο του 2010 και μετά αφού η επίτροπος έκρινε παράνομο το ένταλμα πληρωμής τους με την αιτιολογία «φιλοδώρημα». Το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Γκαρκάσουλας και ο κ. Δεληγιάννης αφού ήταν στο συμβούλιο του Νομικού Προσώπου.

Άξιο παρατήρησης είναι ότι στην κατάσταση για την αμοιβή των μουσικών ευρίσκοντο σαρανταπέντε ονόματα ανάμεσα στα οποία υπήρχαν και μουσικοί εκτελεστές άνω των 80 ετών που δεν συμμετείχαν στις υπηρεσίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Μάλιστα σε ένταλμα του 2009 έχει μισθοδοτηθεί και μουσικός εκτελεστής ο οποίος είχε αποβιώσει δύο μήνες νωρίτερα. Ακόμα περιμένω τις εξηγήσεις του κ. Γκαρκάσουλα σε ερώτημα σχετικό που του είχα απευθύνει κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συνέχιση της λειτουργίας της Δημοτικής Φιλαρμονικής είναι ένα θέμα το οποίο ήδη έχει λυθεί από την Κ.Ε.Δ.Α.Μ., της οποίας είμαι Πρόεδρος, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Αναφορικά με τις άλλες παρατηρήσεις για δήθεν διάλυση των κοινωνικών δομών του Δήμου, έχουν να κάνουν με την μετάβαση στο Νόμο Καλλικράτη και την σκληρή λιτότητα την οποία μας επέβαλε το κόμμα στο οποίο ανήκει ο κ. Γκαρκάσουλας και στο μνημόνιο το οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση την οποία υποστηρίζει ο κ. Γκαρκάσουλας.

Δεν θυμάται όμως ότι επί δικής του αντιδημαρχίας διέλυσαν τις κατασκηνώσεις του Φαρμακά, καταργήσανε το πρόγραμμα «παιδί και θάλασσα»,ρήμαξαν τις παραλίες του δήμου μας και να σκεφθεί κανείς ότι τότε δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα όπως δυστυχώς υπάρχουν σήμερα, υπήρχε όμως τεμπελιά, έλλειψη σχεδιασμού και βεβαίως ανικανότητα που για αυτά και άλλα πολλά τους μαύρισε ο κόσμος.

Όσον αφορά την παρουσία του στα Δημοτικά Συμβούλια μόνο με τη λέξη «γραφικός» μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σχετικά με τις πολιτιστικές δραστηριότητες του φετινού καλοκαιριού ο κ. Γκαρκάσουλας θα πρέπει να είναι εκ των ελαχίστων κατοίκων τούτου του δήμου που τα συμπλέγματα τα οποία τον χαρακτηρίζουν δεν τον αφήνουν να δει ότι ήταν επιτυχημένες και ωφέλιμες για την οικονομική ζωή του τόπου.

Σε ολόκληρο το πρόγραμμα σημαντικό ρόλο είχαν τα τοπικά πολιτιστικά σχήματα είτε με μουσικές είτε με θεατρικές παραστάσεις χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Βέβαια τούτο το τελευταίο ίσως να μην άρεσε στον κ. Γκαρκάσουλα, ο οποίος ήταν συνηθισμένος στη λογική «των δικών μας ανθρώπων», τακτική η οποία είναι ξένη για μας.
Κλείνοντας θα παρακαλούσα τον κ. συνάδελφο να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για όλα τα παραπάνω σε δημοτικό συμβούλιο που θα ζητήσει να έρθουν σαν θέματα και να καλέσουμε τον κόσμο να παραβρεθεί για να δει το δράμα ενός ανθρώπου που λέει μόνιμα ψέματα.

Θα κάνω τέλος έκκληση σε αυτούς που τον παρακινούν και του γράφουν τα κείμενα, να σταματήσουν, γιατί έτσι τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Επι τέλους αφήστε τον …


Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Α-Μ

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

koronoios

Νέος κορωνοϊός: Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα

banner-ee-evropaika-ependytika-tameia-01


 

05112020-nafplio-espa

Your Europe

yellow el

Μηνύματα Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

gscp logo xoris grammata 0

Ecastles

ecastles

Προστασία κατά τη διασταύρωση με χείμαρρο

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Για επικοινωνία με τον Δήμο
2751360000


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ


Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Τσώκρη 63, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2751360747


- 15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός.
Tηλεφωνικές αναγγελίες βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


- Υπεύθυνοι ταφής
Δ.Ε. Λυρκείας, Κωτσιαντής Ι. , Τηλ: 2751361100
Δ.Ε. Μυκηνών, Παπαιωάννου Ν. Τηλ: 2751361216
Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Μπάρλα Π. , Τηλ: 2751360900
Δ.Ε. Ν.Κίου, Τσίρου Μ, Τηλ: 2751051013


prosklisi-dim-simv
argos-tourism
ethelontismos-banner
Read bokies review by artbetting.net
The Betst Bokies Romenia Bonus bet365 here.
Download Full Premium themes
Склад за дървен материал - Прочети тук.