ktirio-dimouΕργασιακή εφεδρεία:
Αντίδραση κατά της εργασιακής εφεδρείας και υπέρ των εργαζομένων έλαβε το Δ.Σ. Δήμου Άργους – Μυκηνών της Τετάρτης 28ης Σεπτεμβρίου 2011. «Δεν περισσεύει κανείς στο Δήμο Άργους - Μυκηνών» δήλωσε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος.


«Δεν θα κρίνουμε εμείς ποιοι θα φάνε και ποιοι δεν θα φάνε! Είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις ανάλγητες μεθοδεύσεις. Οι δήμοι δεν έχουν καμία δυνατότητα να απολύσουν ούτε μισό εργαζόμενο. Δεν περισσεύει κανείς. Έχουμε σοβαρά προβλήματα. Συμφωνούμε με τους εργαζόμενους και ανάλογη απόφαση θα ληφθεί σε επίπεδα περιφερειακού οργάνου. Θα είναι από τα πρώτα χτυπήματα κατά αυτών που αποφασίζουν ποιοι θα φάνε και ποιοι δε θα φάνε. Η νεοεκλεγμένη διοίκηση της Π.Ε.Δ. θα κάνει παρέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κάλυψης θέσεων προσωπικού με συμβασιούχους σε κρίσιμους τομείς (απορρίμματα, πράσινο, παιδικούς σταθμούς).

Αστυνομία:
Σε ερώτηση εκτός ημερησίας διατάξεως ο Δήμαρχος απάντησε πως για το θέμα παρερμηνειών δηλώσεών του για τους επίορκους αστυνομικούς σημείωσε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αστυνομία και όλους όσοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Στοιχεία και πληροφορίες που έχω τις παρέδωσα αρμοδίως για ένα-δύο άτομα. Ξέρω πολύ καλά τι τραβάει η αστυνομία και οι αστυνομικοί. Είμαι δίπλα τους και το ξέρουν. Τους σέβομαι. Τους τιμώ και τους στηρίζω. Είμαι, επίσης, αποδέκτης μηνυμάτων από μία κοινωνία που χειμάζεται. Τα μηνύματα έχουν φθάσει στην κορυφή. Αλίμονο, όμως, σε αυτούς που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Έχω, ήδη, συνεργαστεί με τον αστυνομικό διευθυντή».

Σχολικές επιτροπές:
Για τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών, σε απάντηση ερώτησης της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος σημείωσε πως έχει γίνει αρκετή δουλειά παρά δύο μεγάλες και σοβαρές καθυστερήσεις. Η μια ήταν η καθυστέρηση τοποθέτησης Διευθυντών από την κυβέρνηση που ολοκληρώθηκε εντός Αυγούστου, γεγονός που οδηγούσε στην επόμενη καθυστέρηση, την έλλειψη συνολικά των αναγκών των σχολείων για να λειτουργήσουν.
«Βρισκόμαστε σε στάδιο ωρίμανσης των επιτροπών 100% παρά τις συνεχείς αλλαγές του θεσμικού πλαισίου των νόμων από την κυβέρνηση. Πέραν, επίσης, της αλλαγής σχεδιασμών για τις συνενώσεις».

Αναπροσαρμογή τελών ύδρευσης στους υδροδοτούμενους από τη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ.:
Σε τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων ο Δήμος Άργους – Μυκηνών διατήρησε σταθερές τις χρεώσεις ύδρευσης σε όλους τους συνενούμενους δήμους που εξυπηρετούνται με δικά τους δίκτυα. Στη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. θεωρήθηκε εξαιρετικά επείγουσα και αναγκαία η αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης της τάξης του 8% στην κατανάλωση και σε 2,5€ ανά μήνα το πάγιο, καθώς καραδοκούσε ο κίνδυνος η Δ.Ε.Η. να κόψει το ρεύμα ή να κλείσει τελείως η επιχείρηση.
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος σημείωσε: «Είναι προβληματική η επιχείρηση; Είναι! Χρωστά πολλά χρήματα; Χρωστάει! Δημιουργήθηκαν τα χρέη από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα; Όχι!Εαν εσείς θέλετε να απολύσουμε υπαλλήλους;    Εμείς έχουμε διαφορετική άποψη.
Τι λέμε όμως: Αυτά τα 5€  που αυτές τις δύσκολες στιγμές θα επιβαρυνθεί το νοικοκυριό είναι για να πληρώσουμε τη Δ.Ε.Η., για να έχουν οι δημότες νερό στο σπίτι τους. Και για να έχουν καλύτερη παροχή. Από την άλλη μεριά, έχουμε ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια εξοικονόμησης στη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. ξεκινώντας από επιδόματα που δεν έπρεπε να υπάρχουν και μειώσεις στις λειτουργικές δαπάνες.
Τονίζω και πάλι μισθοί δεν πειράχτηκαν, έγιναν όμως περικοπές επιδομάτων εκεί που έπρεπε.
Οι δαπάνες για μισθοδοσία αντί 2,4εκ. € θα κατέβουν περίπου στο 1,6 – 1,7εκ. €. Δηλαδή 800.000,00€ το χρόνο μείωση.
Δεν είμαστε ανάλγητοι απέναντι στο μεροκάματο. Δεν είμαστε ανάλγητοι απέναντι σε αυτούς που πληρώνουν. Είμαστε εδώ για να κάνουμε δύο δουλειές.
Από τη μία να φθάνει το νερό στα σπίτια και από την άλλη να μη χάσει κανείς τη δουλειά του…
Γίνεται μεγάλη προσπάθεια στη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ., ο Πρόεδρος έχει βάλει το κεφάλι κάτω και προσπαθεί να δώσει λύσεις. Σέβομαι τον αγώνα των ανθρώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ., πιστεύω ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Είναι ό,τι λιγότερο μπορούμε να βάλουμε, ενώ βλέπουμε καθημερινά τα προβλήματα να έρχονται σε μία επιχείρηση η οποία είχε ναυαγήσει προ πολλού, απλά δεν την είχαν εγκαταλείψει ακόμα οι ναύτες.

Στην επιχειρούμενη προσπάθεια απαξίωσης με ψέματα περί προεκλογικής – μετεκλογικής ανακολουθίας, ο Δήμαρχος τόνισε πως είχε κατηγορηματικά δηλώσει πως για τους συνενούμενους δήμους που υδροδοτούνταν με δικά τους δίκτυα, δε θα υπάρξει καμία αύξηση, όπως και δεν έγινε.
«Γιατί τότε [πριν τις εκλογές] το πρόβλημα ήταν υπαρκτό: Πάμε στο Άργος, όπου το Άργος έχει μία Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. που χρωστάει «της Μιχαλούς» και εκεί μέσα θα πέσουμε σε μία δίνη. Τα χρέη που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν, δημιουργούσαν κοινωνική αναταραχή και έπρεπε να ηρεμήσω τον κόσμο. Το έχω τονίσει πολλές φορές, αλλά φαίνεται πως μόνο ένας άνθρωπος δεν το καταλαβαίνει. Νομίζει ότι κάνει αντιπολίτευση, λέγοντας συνεχώς ψέματα. Δεν είμαι εδώ για να αυξήσω τη διανόηση κανενός.  Τα χρέη της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. δεν τα δημιούργησε ούτε ο Καμπόσος, ούτε ο Σχοινοχωρίτης. Τα χρέη της Δ.Ε.Υ.Α.Α.ΡΜ. τα δημιούργησαν οι προηγούμενοι και μάλιστα 4εκ. € ανά θητεία».

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

koronoios

Νέος κορωνοϊός: Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα

banner-ee-evropaika-ependytika-tameia-01


 

05112020-nafplio-espa

Your Europe

yellow el

Μηνύματα Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

gscp logo xoris grammata 0

Ecastles

ecastles

Προστασία κατά τη διασταύρωση με χείμαρρο

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Για επικοινωνία με τον Δήμο
2751360000


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ


Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Τσώκρη 63, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2751360747


- 15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός.
Tηλεφωνικές αναγγελίες βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


- Υπεύθυνοι ταφής
Δ.Ε. Λυρκείας, Κωτσιαντής Ι. , Τηλ: 2751361100
Δ.Ε. Μυκηνών, Παπαιωάννου Ν. Τηλ: 2751361216
Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Μπάρλα Π. , Τηλ: 2751360900
Δ.Ε. Ν.Κίου, Τσίρου Μ, Τηλ: 2751051013


prosklisi-dim-simv
argos-tourism
ethelontismos-banner
Read bokies review by artbetting.net
The Betst Bokies Romenia Bonus bet365 here.
Download Full Premium themes
Склад за дървен материал - Прочети тук.