kamposos-409Τρία θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα την Αργειακή κοινωνία(και όχι μόνο αυτή) και για τα οποία κάποιοι άσκησαν κριτική στον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ο κύριος Δημήτρης Καμπόσος. Ο κύριος Δήμαρχος επεσήμανε την σπουδαιότητα και των τριών θεμάτων για τον Δήμο όσο και την στρατηγικής  σημασίας ,επίτευξη των στόχων που έθεσε από την αρχή.

Πρόκειται για την ΔΟΥ  Άργους, το Γενικό Νοσοκομείο και τον αγωγό φυσικού αερίου.

Για τα προβλήματα αυτά, τόνισε την άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής και του ιδίου προσωπικά που είχαν θετικό αποτέλεσμα, παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις κάποιων(εντός  και εκτός του Δήμου) οι οποίοι αντέδρασαν αρνητικά προεξοφλώντας την αποτυχία των προσπαθειών του

Είπε, μεταξύ άλλων ο κύριος Καμπόσος:

  • Παραμονή της Δ.Ο.Υ., του Νοσοκομείου Άργους και αλλαγή πορείας του αγωγού φυσικού αερίου

«Το θέμα της σημερινής συνάντησης έχει σχέση με το πανώ που υπάρχει έξω από το Δημαρχείο, του οποίου η ανάρτηση έγινε πριν από πέντε περίπου μήνες, με κεντρικό σύνθημα να μην απομακρυνθεί η Δ.Ο.Υ. Κάποιοι λοιπόν τότε είχαν αντίρρηση, ίσως θεωρήθηκε ότι ήταν λίγο ακραία η κίνησή μου. Ναι, όμως με τις ακραίες και διεκδικητικές αυτές πράξεις, κερδίζεις.

Είμαι στην ευχάριστη θέση σήμερα να πω ότι το Νοσοκομείο του Άργους, όπως ξέρετε, αναβαθμίστηκε, παρέμεινε στο Άργος. Ενώ και η Δ.Ο.Υ. δεν απομακρύνεται από το Άργος. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη νίκη και νίκη είναι γιατί φωνάξαμε, γιατί διαμαρτυρήθηκα και διαμαρτυρηθήκαμε. Όχι για τα ψηφίσματα που έφευγαν, γιατί και άλλες φορές έφυγαν ψηφίσματα. Βέβαια, εγώ δεν είμαι υπερυπουργός για να βάζω υπογραφές τι θα μείνει και τι θα φύγει, είμαι όμως εδώ για να πιέζω και εκείνοι που αισθάνονται την πίεσή μου, να αντιλαμβάνονται το πολιτικό κόστος και να συμμορφώνουν την πορεία τους και τις κινήσεις τους. Βεβαίως να θυμίσω και την αλλαγή πορείας του αγωγού φυσικού αερίου, που και αυτή ήταν μία πολύ μεγάλη πίεση που ασκήθηκε από το Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών». 

Ο Δήμαρχος  Άργους  Μυκηνών αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα τα οποία έχουν ειδικό ενδιαφέρον για το Δήμο, όπως για την διεκδίκηση κοινοτικών κονδυλίων. Ανέφερε συγκεκριμένα:

  • Διεκδίκηση κοινοτικών κονδυλίων

« Ένας Δήμος, λοιπόν, που μέχρι σήμερα δεν έπαιρνε τίποτα από τα κοινοτικά κονδύλια. Είναι αυτά που έλεγαν ότι είναι αδιάθετα χρήματα από το ΕΣΠΑ, ευρωπαϊκά χρήματα λοιπόν, δεν υπήρχαν μελέτες για να τα διεκδικήσουμε και να τα πάρουμε. Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ήδη δρομολογείται, έχει τελειώσει το πρώτο κομμάτι της μελέτης και μπαίνουμε από το νέο έτος στο κομμάτι της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Άργους, αξίας  4εκ. ευρώ από ευρωπαϊκά χρήματα. Υπενθυμίζω ότι δεν παίρνουμε χρήματα ούτε από το ταμείο του Δήμου, ούτε από την πατρίδα μας, που είναι πληγωμένη και λαβωμένη. Εδώ, επιτρέψτε μου να πω, δεν πλήρωσαν αυτοί που τη λάβωσαν, πληρώνουν οι λαβωμένοι.

Γίνονται προτάσεις για κατασκευή οκτώ σχολείων 20εκ. ευρώ και αποχέτευση 9εκ. ευρώ. Εγκρίθηκαν συνολικά για 8 σχολεία μελέτες αξίας 110.000,00 που διεκδικούν χρηματοδοτήσεις περίπου 20εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από το συνηθισμένο 10%, δηλαδή 110.000,00  αντί 2,5εκ. ευρώ, γεγονός που έγινε αντιληπτό ακόμη και από την αντιπολίτευση, έστω και καθυστερημένα. Και δε σας λέω ότι θα μας τα εγκρίνουν και τα οκτώ, αλλά τα τέσσερα-πέντε σχολεία που χρειαζόμαστε, πιθανολογώ θα τα εγκρίνουν, γιατί τα χρήματα είναι εκεί, είναι αδιάθετα. Για παράδειγμα, το 4ο Γυμνάσιο πληρώνει ενοίκιο, νομίζω, 9.000,00 ευρώ το μήνα. Το κράτος τα πληρώνει αυτά, δεν τα πληρώνω εγώ. Υπάρχει όμως οικόπεδο αυτή τη στιγμή, δίπλα στο Μπουσουλοπούλειο, για να μπορέσουν να φτιαχτούν άλλα δύο σχολεία. Το 1ο Δημοτικό, το ιστορικό Καποδιστριακό Σχολείο, μαζί με το 7ο Δημοτικό είναι στα παραπήγματα. Και ρωτάω, λοιπόν, δεν πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουμε, ότι εφόσον υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια, θα πρέπει και αυτός ο δύσμοιρος τόπος να διεκδικήσει κάτι από αυτά; Διεκδικούμε λοιπόν 9εκ. για την αποχέτευση, 1εκ.ευρώ για την ύδρευση του πρώην Δήμου Λέρνας. Σε αυτό, βέβαια, το έργο και όλη τη διαδικασία, να μην αδυνατούμε και τη συμμετοχή κάποιων άλλων.

Εμείς δυστυχώς ήρθαμε, βεβαίως επιθυμούσαμε και διεκδικήσαμε να έρθουμε, στην πιο δύσκολη περίοδο, πράγμα που το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Επειδή, λοιπόν, αυτή την ώρα χρήματα από την Ελλάδα, την Πατρίδα, δε μπορούμε να πάρουμε, είναι κουτσουρεμένες όλες οι χρηματοδοτήσεις στους δήμους, είναι η ώρα που μπορούμε να πάρουμε χρήματα από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, που ποτέ ο Δήμος δεν είχε πάρει».

Ο κύριος Καμπόσος αναφέρθηκε και στο ταμείο του Δήμου. Όπως είπε:

  • 4.732,411 ευρώ διαθέσιμα στο ταμείο του Δήμου Άργους – Μυκηνών 

Όταν είχε φύγει από εδώ ο κύριος Μπούρης και μου παρέδωσε πέρσι, θυμάστε όλοι ότι είχε πει, πως έχουμε στο ταμείο του Δήμου περίπου 3εκ. ευρώ. Προσέξτε, για να μην μπερδεύεται ο κόσμος, άλλο το ταμείο του Δήμου και άλλα τα χρέη της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ., είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ο Δήμος είναι από τη μία πλευρά και οι δημοτικές επιχειρήσεις, η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ., η Κ.Ε.Δ.Α.Μ. ή οποιαδήποτε άλλη, είναι ξεχωριστές. Η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ., βέβαια, με το ιδιότυπο καθεστώς της. Στο Δήμο είχε πει λοιπόν τότε ότι υπάρχουν 2,8εκ. ευρώ για την ακρίβεια. Σήμερα, με όλα τα χρέη από τους πρώην δήμους, με όλα τα χρέη που μας έφεραν δικαστικές αποφάσεις να πληρώσουμε, αλλά και χαμένες υποθέσεις, που δεν υποστηρίχθηκαν, πάντα κατά τη δική μου άποψη, όπως έπρεπε, το νούμερο που έχει το ταμείο του Δήμου είναι 4.732,411 ευρώ.

Οι επιχορηγήσεις που έρχονται σήμερα στους δήμους δεν έχουν καμία σχέση με τις επιχορηγήσεις που έρχονταν τα «καλά χρόνια». Γιατί έτσι θα τα λέμε από εδώ και πέρα, τα «χρόνια τα καλά» και τα «χρόνια που περνάμε, τα δύσκολα». Αυτό σημαίνει ότι έχουμε «σφίξει τις στρόφιγγες» από παντού, δεν υπάρχει καμία διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Δεν υπαινίσσομαι τίποτα, ούτε λέω ότι γινόταν πριν διασπάθιση, αλλά γίνονταν άστοχες ενέργειες και χάνονταν χρήματα. Τα χρήματα, λοιπόν, αυτά είναι τοποθετημένα στην άκρη για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι, εάν τα χρόνια που έρχονται είναι πολύ δύσκολα. Αυτό που με απασχολεί πάρα πολύ είναι η βιωσιμότητα του Δήμου μας.

Για το μείζον πρόβλημα που έχει ανακύψει τελευταία ο κύριος Δήμαρχος ήταν κάθετος:

  • Πόλεμος κατά της εφεδρείας

«Είμαι απέναντι στις εφεδρείες, το είπα και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Αυτές οι ανακαλύψεις της αναρχίας και της δικτατορίας εγώ δεν θα επιτρέψω στο Δήμο μου να γίνουν. Αν θέλουν και μπορούν να δοκιμάσουν τη φασαρία που θα γίνει στην πορεία, από δημάρχους πια, ας κάνουν κάτι τέτοιο. Στο δήμος μας λείπουν άτομα, το έχω πει κατ’ επανάληψη. Στο πράσινο έχουμε μόνο τέσσερις εργάτες για 1000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Δε μπορούμε να προσλάβουμε. Έρχονται και μου λένε: «Να πάρεις άτομα». Πώς να τα πάρω όταν δεν έχω τη δυνατότητα να το κάνω με ΑΣΕΠ, ούτε με κανένα άλλο τρόπο;

Αυτή τη στιγμή στο επίπεδο που βρισκόμαστε, έτσι όπως είναι τα πράγματα, δε θα επιτρέψω σε καμία περίπτωση τις εφεδρείες. Είμαι κάθετος σε αυτό, το δηλώνω προς όλες τις κατευθύνσεις και μιλάω και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου των Δημάρχων της Πελοποννήσου, την οποία έλαβα στις πρόσφατες εκλογές της ΠΕΔ. Θα έχουμε πόλεμο. Εάν θέλουν να δοκιμάσουν, θα δοκιμάσουν και δε θα σηκώσω μόνο ένα πανώ, θα πάμε σε άλλες ενέργειες. Κανένας δε θα φύγει από το Δήμο Άργους Μυκηνών.

Έχουμε έλλειψη εργαζομένων, με το ζόρι τα φέρνουμε πέρα. Ειδικά σε λίγο καιρό που θα φύγουν και οι 8μηνοι συμβασιούχοι της καθαριότητας και οι 11μηνοι συμβασιούχοι που στελεχώνουν τους παιδικούς σταθμούς. Τι θα γίνει; Είναι ένα παραλυμένο κράτος; Να πιάσουν αυτούς που το παρέλυσαν, από όποια κυβέρνηση και μετά να επιτίθενται στους εργαζόμενους των 400 και 500 ευρώ μηνιαίως».

«Μπήκα για να πολεμήσω και αυτό κάνω. Κερδίσαμε να μη μετακινηθεί η Εφορία, το Νοσοκομείο, κερδίσαμε το φυσικό αγωγό του αερίου, παίρνουμε αυτά τα έργα από το ΕΣΠΑ. Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθώ, πιστεύοντας ότι πρέπει να ανταποκριθώ στη μεγάλη τιμή που μου έκανε ο λαός αυτού του τόπου, όταν κατέβηκα στις πρόσφατες εκλογές. Ένα χρόνο δεν έχουμε κλείσει ακόμα στη διακυβέρνηση του τόπου. Από το Μάρτιο που ξεκίνησα μέχρι σήμερα είναι επτά μήνες, μέσα σε αυτό το διάστημα όμως προσπαθώ να ανταποδώσω στον κόσμο ό,τι μπορώ περισσότερο. Τα υπόλοιπα χρόνια που έρχονται, το ίδιο θα κάνω. Αυτά για εκείνους που προσπαθούν τάχα να ορθώσουν φωνούλες αντιπολίτευσης».

Οδηγίες πρόληψης για να θωρακίσουμε το σπίτι μας έναντι πυρκαγιάς

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! | Θερμές Εργασίες |

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! | Barbecue |

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! | Αγροτικές Εργασίες |

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

2020

Πλημμυρικά φαινόμενα | Οδηγίες Προστασίας στη Νοηματική

Πλημμυρικά φαινόμενα | Οδηγίες Προστασίας στη Νοηματική

 

 

bannerDOA

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) Δήμου Άργους - Μυκηνών
KaPa Data Consulting
Στοιχεία Επικοινωνίας

τηλ.: 2106855245
email: info@kapaconsulting.gr
Κερκύρας 2, Μελίσσια Αττικής

Επιτροπή Ισότητας

epitropi-isotita

Αναζήτηση

Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα

banner-ee-evropaika-ependytika-tameia-01


 

05112020-nafplio-espa

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

koronoios

Νέος κορωνοϊός: Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Your Europe

yellow el

Μηνύματα Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

gscp logo xoris grammata 0

Ecastles

ecastles

Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές

 

ΕΛΣΤΑΤ - Απογραφή Κτιρίων 2021

 

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Για επικοινωνία με τον Δήμο
2751360000
dimos@argos.gr


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ


Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Τσώκρη 63, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2751360747


- 15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός.
Tηλεφωνικές αναγγελίες βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


- Υπεύθυνοι ταφής
Δ.Ε. Λυρκείας, Κωτσιαντής Ι. , Τηλ: 2751361100
Δ.Ε. Μυκηνών, Παπαιωάννου Ν. Τηλ: 2751361216
Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Μπάρλα Π. , Τηλ: 2751360900
Δ.Ε. Ν.Κίου, Τσίρου Μ, Τηλ: 2751051013


prosklisi-dim-simv
argos-tourism
ethelontismos-banner