Ψήφισμα διαμαρτυρίας αλληλεγγύης αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Άργους  -Μυκηνών της 21ης Οκτωβρίου 2011 με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμπόσου, υπέρ των συμπολιτών μας που πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση. Η κυβερνητική καταιγίδα μέτρων έχει καταστεί καθημερινότητα ενώ τα δυσβάστακτα φοροδοτικά μέτρα καθιερώνονται με πρωτοφανείς  διαδικασίες.

Το σύνολο του ελληνικού λαού βιώνει καταστάσεις πρωτόγνωρες που του δημιουργούν τεράστια ανασφάλεια και καταρρακώνουν το ηθικό του, καθόσον δεν διαβλέπει φως στο βάθος του τούνελ και οι ελπίδες του για έξοδο από την κατάσταση που βιώνει ελαχιστοποιούνται καθημερινά. 

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το δημοτικό συμβούλιο και ειδικά η δημοτική πλειοψηφία [με φωτεινές εξαιρέσεις τέσσερις δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης] στέκεται αλληλέγγυα και συμπαραστάτης, δίπλα σε αυτούς που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν των υποχρεώσεών τους.

Είναι λυπηρό οι κομματικές παρωπίδες να εμποδίζουν την δημοτική αντιπολίτευση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμπορευτεί σε πρωτοβουλίες ηθικής συμπαράστασης.

(Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του ψηφίσματος.)


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ 21ης Οκτωβρίου 2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών θεωρεί υποχρέωσή του να διατρανώσει την συμπαράστασή του στους δημότες και το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος βιώνει καταστάσεις πρωτοφανείς που του δημιουργούν τεράστια ανασφάλεια και καταρρακώνουν το ηθικό του, καθόσον δεν διαβλέπει φως στο βάθος του τούνελ και οι ελπίδες του για έξοδο από την κατάσταση που βιώνει ελαχιστοποιούνται καθημερινά. Έχουν γίνει, πλέον, καθημερινότητα τα επαναλαμβανόμενα και δυσβάστακτα φοροδοτικά μέτρα της κυβέρνησης με τις πρωτοφανείς  διαδικασίες με τις οποίες λαμβάνονται και αποφασίζονται. Το σύνολο των εργαζομένων  και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί και συνταξιούχοι, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην ανέχεια και στην εξαθλίωση. Δυστυχώς κανείς δεν διαβλέπει καμία προοπτική, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες διατηρούν την ασυλία τους. Όλοι αισθανόμαστε ότι παραβιάζοντες θεμελιώδεις αρχές και διατάξεις του Συντάγματος και ότι βρισκόμαστε υπό κηδεμονία.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση οι πόροι μειώνονται καθημερινά και γινόμαστε όλοι μάρτυρες της γενικότερης διάλυσης του κεντρικού κράτους κάνοντας μόνοι μας προσπάθειες να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των δημοτών. Συμμεριζόμενοι ότι οι δημότες μας και οι επαγγελματίες του Δήμου μας καθημερινά καλούνται να ανέβουν ένα Γολγοθά που γίνεται ολοένα και πιο δύσβατος σας καλώ να διατυπώσουμε και εμείς την συμπαράστασή μας σε όλους αυτούς που πλήττονται και να δηλώσουμε ότι θα μας έχουν όλους αρωγούς στην προσπάθεια τους για επιβίωση και περιφρούρηση των κεκτημένων τους.

Τέλος, για το θέμα των αγροτών που και αυτοί καθημερινά πλήττονται και βλέπουν ακόμα και το ισχνό εισόδημά τους να εξαϋλώνεται τους δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στις κοστοφόρες διαδικασίες που τους υποβάλλουν για την έκδοση αδειών για τις γεωτρήσεις και ότι απαιτείται το κράτος να κάνει αυτές τις διαδικασίες πολύ πιο απλές και χωρίς κόστος για τους αγρότες. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η ανάκτηση της ελπίδας και η μέγιστη δυνατή προστασία των πολιτών. Δεν θα είναι κανένας ευχαριστημένος αν σωθεί η Χώρα και καταστραφούν οι πολίτες της.

Οδηγίες πρόληψης για να θωρακίσουμε το σπίτι μας έναντι πυρκαγιάς

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! | Θερμές Εργασίες |

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! | Barbecue |

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! | Αγροτικές Εργασίες |

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

2020

Πλημμυρικά φαινόμενα | Οδηγίες Προστασίας στη Νοηματική

Πλημμυρικά φαινόμενα | Οδηγίες Προστασίας στη Νοηματική

 

 

bannerDOA

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) Δήμου Άργους - Μυκηνών
KaPa Data Consulting
Στοιχεία Επικοινωνίας

τηλ.: 2106855245
email: info@kapaconsulting.gr
Κερκύρας 2, Μελίσσια Αττικής

Επιτροπή Ισότητας

epitropi-isotita

Αναζήτηση

Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα

banner-ee-evropaika-ependytika-tameia-01


 

05112020-nafplio-espa

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

koronoios

Νέος κορωνοϊός: Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Your Europe

yellow el

Μηνύματα Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

gscp logo xoris grammata 0

Ecastles

ecastles

Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές

 

ΕΛΣΤΑΤ - Απογραφή Κτιρίων 2021

 

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Για επικοινωνία με τον Δήμο
2751360000
dimos@argos.gr


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ


Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Τσώκρη 63, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2751360747


- 15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός.
Tηλεφωνικές αναγγελίες βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


- Υπεύθυνοι ταφής
Δ.Ε. Λυρκείας, Κωτσιαντής Ι. , Τηλ: 2751361100
Δ.Ε. Μυκηνών, Παπαιωάννου Ν. Τηλ: 2751361216
Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Μπάρλα Π. , Τηλ: 2751360900
Δ.Ε. Ν.Κίου, Τσίρου Μ, Τηλ: 2751051013


prosklisi-dim-simv
argos-tourism
ethelontismos-banner