Δ. Κρίγγος: Το Μυθολογικό Πάρκο Λέρνας περιμένει ακόμη τη χρηματοδότηση  για την κατασκευή του

Εδώ και επτά χρόνια ξεκίνησε μία προσπάθεια αξιοποίησης δημοτικού χώρου εκτάσεως περίπου 10 στρεμμάτων που βρίσκεται πλησίον των πηγών της Λέρνης, στοχεύοντας στον συγκερασμό της μυθολογικής και αρχαιολογικής αξίας του και φήμης με την δημιουργία ενός Μυθολογικού Πάρκου, όπως ονομάστηκε.

Αξιοποιώντας τον μύθο ότι εκεί διαδραματίστηκε ο άθλος του Ηρακλή με τη Λερναία Ύδρα αλλά και τον  παρακείμενο πολύ μεγάλης αρχαιολογικής αξίας χώρο θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα σημείο αναφοράς και επισκεψιμότητας που θα είχε ως αποτέλεσμα την ραγδαία ανάπτυξη της περιοχής και την δημιουργία ενός Θεματολογικού - Μυθολογικού πάρκου πανελλήνιας εμβέλειας. Προς το σκοπό αυτό συντάχθηκαν μελέτες που εγκρίθηκαν και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο οι οποίες όμως μέχρι και σήμερα αναζητούν πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο αυτό, το κόστος του οποίου είναι δυσανάλογα μικρό σε σχέση με τα οφέλη που θα προσδώσει στην ευρύτερη περιοχή αλλά και τις δυνατότητες που έχει το ΕΣΠΑ.
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, αντιλαμβανόμενος την σπουδαιότητα του εν λόγω έργου , από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό και μεταξύ άλλων ενεργειών του στις 20-7-2011 απέστειλε και επιστολή με αποδέκτες τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο, τον υφυπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη στην οποία μεταξύ άλλων επισήμαινε : « Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στην περιοχή της τ.κ. Μύλων υπάρχει ο προϊστορικός οικισμός της Λέρνας ο οποίος στην αρχαιότητα κατείχε νευραλγική θέση και αποτελούσε σημαντικό επίνειο του Αργολικού πεδίου.
Η Δ’ ΕΠΚΑ έχει εκπονήσει μελέτη σε παρακείμενο δημοτικό χώρο όπου θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο θεματικό μυθολογικό αρχαιολογικό πάρκο βασισμένο στους άθλους του Ηρακλή.
Η μελέτη για το χώρο έχει εγκριθεί και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και υπολείπεται μόνο η χρηματοδότησή του. Ο Προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 700.000 Ευρώ.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω του διαδραστικού χαρακτήρα του σχεδιασμού του όπου επιτρέπει τη συμμετοχή των επισκεπτών και ιδιαιτέρως των παιδιών. Ευνοεί πολύ την ανάπτυξη του σχολικού τουρισμού αλλά και γενικά του τουρισμού συνδυάζοντας και τον παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο... …Παρακαλώ να χρηματοδοτήσετε την ανωτέρω μελέτη της Δ΄ΕΠΚΑ την οποία θεωρούμε πολύ αξιόλογη, πρωτότυπη και μπορεί να αποφέρει έσοδα…»
Μετά από τόσους μήνες δυστυχώς δεν έχουμε καμία ουσιαστική ενημέρωση για την εξέλιξη του θέματος. Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους έργα, χαμηλού προϋπολογισμού για το ΕΣΠΑ, πραγματικά αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας, τονίζουν και επαναπροσεγγίζουν την πολιτισμική μας κληρονομιά κάνοντάς τη απτή και προσιτή σε όλους. Αναβαθμίζουν μια τεράστια περιοχή, ο χώρος μπαίνει στο δίκτυο τουριστικών προορισμών του δήμου μας και του νομού μας οι οποίοι είναι πάρα πολλοί. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να τύχει  μεγαλύτερης προσοχής από τους αρμοδίους καθώς η υλοποίηση ενός τόσο σπουδαίου έργου αποτελεί μετά βεβαιότητας , όπως προαναφέρθηκε , μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας και του Νομού μας. Θα πρέπει να δείξουν οι αρμόδιοι το ενδιαφέρον τους διότι το έργο αυτό αποτελεί τους δικούς μας «υδρογονάνθρακες» ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συγκυρίες που στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη και η μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση των τοπικών δυνατοτήτων.
Οι δικές μας προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Οδηγίες προστασίας για ασφαλή μετακίνηση κατά τη χειμερινή περίοδο

Οδηγίες πρόληψης για να θωρακίσουμε το σπίτι μας έναντι πυρκαγιάς

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! | Θερμές Εργασίες |

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! | Barbecue |

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! | Αγροτικές Εργασίες |

Πλημμυρικά φαινόμενα | Οδηγίες Προστασίας στη Νοηματική

Πλημμυρικά φαινόμενα | Οδηγίες Προστασίας στη Νοηματική

 

 

bannerDOA

Αναζήτηση

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) Δήμου Άργους - Μυκηνών
KaPa Data Consulting
Στοιχεία Επικοινωνίας

τηλ.: 2106855245
email: info@kapaconsulting.gr
Κερκύρας 2, Μελίσσια Αττικής

Επιτροπή Ισότητας

epitropi-isotita

Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα

banner-ee-evropaika-ependytika-tameia-01


 

05112020-nafplio-espa

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

koronoios

Νέος κορωνοϊός: Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Your Europe

yellow el

Μηνύματα Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

gscp logo xoris grammata 0

Ecastles

ecastles

Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές

 

ΕΛΣΤΑΤ - Απογραφή Κτιρίων 2021

 

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Για επικοινωνία με τον Δήμο
2751360000
dimos@argos.gr


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ


Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Τσώκρη 63, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2751360747


- 15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός.
Tηλεφωνικές αναγγελίες βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


- Υπεύθυνοι ταφής
Δ.Ε. Λυρκείας, Κωτσιαντής Ι. , Τηλ: 2751361100
Δ.Ε. Μυκηνών, Παπαιωάννου Ν. Τηλ: 2751361216
Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Μπάρλα Π. , Τηλ: 2751360900
Δ.Ε. Ν.Κίου, Τσίρου Μ, Τηλ: 2751051013


prosklisi-dim-simv
argos-tourism
ethelontismos-banner