sxedio-polisΑπό την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, η δημοτική αρχή έδωσε ουσιαστική προτεραιότητα στο πρόβλημα της επέκτασης του σχεδίου πόλης, σεβόμενη αυτό το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας.

Αμέσως μετά ένα μήνα μετά την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής, στις 3 Φεβρουαρίου 2011 έγινε με ενέργειες του αρμόδιου αντιδημάρχου η ολοκλήρωση της Α’ ανάρτησης.

Αρχές Μαρτίου 2011, παρελήφθη επισήμως από το Δήμο Άργους - Μυκηνών η Α’ Ανάρτηση ολοκληρωμένη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και ακολούθως έγινε η Β΄ ανάρτηση των διαγραμμάτων της επέκτασης στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τα περισσότερα από 3.000 οικόπεδα, που αφορά η επέκταση του σχεδίου, υποβλήθηκαν ελάχιστες ενστάσεις (περίπου 70), οι οποίες αρχικά από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών έγιναν ομόφωνα  δεκτές.

Είχαν εξεταστεί προηγουμένως, από την επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την Οικονομική υπηρεσία όπου επίσης οι  αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα.

Έτσι πολύ γρήγορα ολοκληρώθηκε και ετοιμάστηκε ο φάκελος της Β΄ Ανάρτησης για να αποσταλεί στο ΥΠ.Ε.Κ.Α. σε συνεργασία πάντα με τον αρμόδιο μελετητή. Ύστερα από επικοινωνία του αρμόδιου αντιδημάρχου, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και του μελετητή με το ΥΠ.Ε.Κ.Α. διαπιστώθηκε ότι ελάχιστες περιπτώσεις ενστάσεων (περίπου τρεις) απαιτούσαν περαιτέρω επεξεργασία, επανυποβολή προτάσεων από τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες και αντίστοιχες αποφάσεις από τις επιτροπές του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις υπήρξε εμπλοκή των αρχαιολογικών υπηρεσίων (διευκρίνιση ίχνους βυζαντινού τοίχους, κ.λ.π.), με τη σχετική καθυστέρηση.

Γιά όλες τις παραπάνω ενστάσεις όπως καταλαβαίνετε, αναζητήθηκε και βρέθηκε αμοιβαία αποδεκτή λύση για όλους του εμπλεκόμενους (Δήμος, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, ιδιοκτήτες κ.λ.π.).

Η διαδικασία, μάλιστα, αυτή είναι πρωτόγνωρης σύνθεσης και παράδειγμα για τη  διευθέτηση παρόμοιων διαφορών!

Από τις πρώτες ημέρες, το ενδιαφέρον του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμπόσου για το κρίσιμο θέμα της Επέκτασης του Σχεδίου Πόλης που ταλανίζει την πόλη για δεκαετίες ήταν συνεχές και επίμονο!

«Οι δαιδαλώδεις διαδικασίες, οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και οι συσωρρευμένες χρόνιες παθογένεις του προβλήματος, που δεν είναι δυνατό να παρακαμφθούν διοικητικά δεν αποτελούν για εμάς δικαιολογία και η επιμονή ενασχόλησή μας με το θέμα συνεχίζεται μέχρι να ολοκληρωθεί η επέκταση του σχεδίου πόλης και να απολαύσουν οι ιδιοκτήτες τα πλεονεκτήματα που θα δημιουργηθούν όπως συμβαίνει σε κάθε άλλη πολιτισμένη και αναπτυγμένη πόλη».

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

koronoios

Νέος κορωνοϊός: Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα

banner-ee-evropaika-ependytika-tameia-01


 

05112020-nafplio-espa

Your Europe

yellow el

Μηνύματα Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

gscp logo xoris grammata 0

Ecastles

ecastles

Προστασία κατά τη διασταύρωση με χείμαρρο

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Για επικοινωνία με τον Δήμο
2751360000


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ


Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Τσώκρη 63, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2751360747


- 15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός.
Tηλεφωνικές αναγγελίες βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


- Υπεύθυνοι ταφής
Δ.Ε. Λυρκείας, Κωτσιαντής Ι. , Τηλ: 2751361100
Δ.Ε. Μυκηνών, Παπαιωάννου Ν. Τηλ: 2751361216
Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Μπάρλα Π. , Τηλ: 2751360900
Δ.Ε. Ν.Κίου, Τσίρου Μ, Τηλ: 2751051013


prosklisi-dim-simv
argos-tourism
ethelontismos-banner
Read bokies review by artbetting.net
The Betst Bokies Romenia Bonus bet365 here.
Download Full Premium themes
Склад за дървен материал - Прочети тук.