1mfΤην Τρίτη 8 Μαΐου 2012 άνοιξε η αυλαία στο Μπουσουλοπούλειο θέατρο για τη μεγάλη ανοιξιάτικη  καλλιτεχνική γιορτή της μαθητικής κοινότητας, το 1ο  Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης του Δήμου Άργους-Μυκηνών, που διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ με τη συνεργασία του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.


Πολλά σχολεία από το Δήμο μας - Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια -  πλαισιώνουν με τη φαντασία των μαθητών και τη γνώση των δασκάλων και καθηγητών αυτή την καλλιτεχνική  συνάντηση στο Θέατρο του Μπουσουλοπούλειου Γυμνασίου Άργους, που θα τελειώσει την Κυριακή 13 Μαΐου 2012.
Στα πλαίσια των δράσεων του 1ου Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης του Δήμου Άργους-Μυκηνών, παρουσιάζονται έργα όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό & Επαγγελματικό Λύκειο) τα οποία στηρίζονται στη βιωματική μάθηση, στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης και θετικού συναισθήματος για τη μάθηση και την τέχνη.
Η ¨έκρηξη χαράς και κεφιού¨ των μαθητών, ¨παρασύρει¨ καθημερινά τον κόσμο  που προσέρχεται στο Μπουσουλοπούλειο για να παρακολουθήσει τις δημιουργίες και τα ταλέντα τους στη θεατρική πρόζα, το τραγούδι, το χορό, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη φωτογραφία, τον εθελοντισμό, τις κατασκευές, τις συλλογές, τα ντοκιμαντέρ, τις ταινίες κινουμένων σχεδίων, τα μαθητικά έντυπα.
Το 1ο  Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης του Δήμου Άργους-Μυκηνών αποτελεί για τους κοινωνικά και οικονομικά οδυνηρούς καιρούς που ζούμε, ένα ευχάριστο διάλλειμα για την τοπική κοινωνία του Δήμου μας και όχι μόνο, γι’ αυτό κι έχει αποσπάσει πλήθος θετικών σχολίων.

* Επισυνάπτουμε και την θετική κριτική για την διοργάνωση του 1ου  Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης του Δήμου Άργους-Μυκηνών που μας έστειλε ο κ. Σουλάνδρος Σ. Παναγιώτης, Med   Διευθυντής του 6/θέσιου Δημοτικού  Σχολείου Λυρκείας, το οποίο συμμετέχει στο Φεστιβάλ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2012

Θεατρικές παραστάσεις
-  3ο Γυμνάσιο Άργους: 5.00 – 6.00 μμ. «Τα σπλάχνα μου κι η θάλασσα ποτέ δεν ησυχάζουν»
6.15 – 6.45 «12 στιγμές»

Μουσικό σύνολο: 7.30 – 8.30μμ.
-  Μουσικό σχολείο Αργολίδας «Παίζοντας με τη μουσική»

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΙΟΥ 2012

Θέατρο Σκιών: 11.00πμ – 12μμ.
-  Δημοτικό σχολείο – Νηπιαγωγείο Λιμνών «Ο Καραγκιόζης στην οικονομική κρίση»

Θεατρική παράσταση: 6.00 – 7.30μμ.
-  Γυμνάσιο Νέας Κίου «Ο Μικρός πρίγκιπας»

Μουσικό σύνολο: 8.00 – 8.30μμ
-  Ιδιωτικό Γυμνάσιο ¨Νέο Σχολείο¨  «Μουσικές στιγμές»

Χορευτικό: 8.30 – 9.00μμ
-  3ο Γυμνάσιο Άργους «Σύγχρονος χορός με εκφραστικές κινήσεις»

Μουσικό σύνολο: 9.00 – 9.30μμ
-  2ο ΓΕΛ Άργους «Ορχήστρα έντεχνης μουσικής»

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΙΟΥ 2012

Θεατρικές παραστάσεις
-  11.00πμ – 12.00μμ, Δημοτικό σχολείο Λυρκείας «Τα μαγικά μαξιλάρια»
-  6.30 – 7.30μμ, 1ο ΕΠΑΛ Άργους «Τρελοί της εποχής»
-  8.00 – 8.30μμ, 3ο ΓΕΛ Άργους «Η λάθος συνέντευξη»

Απαγγελία: 8.30 – 8.45μμ.
-  3ο ΓΕΛ Άργους «Ο μικρός οικολόγος»

Μουσικό σύνολο: 8.45 – 9.00μμ
2ο ΓΕΛ Άργους «Τρίφωνο»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις


Με τιμή

Ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α-Μ
Δελής Νικόλαος

 

-----------------------------------------------------------

* Περί μαθητικού φεστιβάλ ο λόγος…

Του Σουλάνδρου Σ. Παναγιώτη, Med
Διευθυντή 6/θέσιου Δημοτικού
Σχολείου Λυρκείας

Όταν με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς έλαβα την πρόσκληση της ΚΕΔΑΜ να δηλώσουμε συμμετοχή στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Άργους-Μυκηνών σκέφτηκα πως καιρός ήταν πια να γίνει κάτι, να γίνει κάτι διαφορετικό που θα έδινε τη δυνατότητα στα παιδιά κάθε ηλικίας να δημιουργήσουν και να μοιραστούν αυτή τη χαρά με άλλα παιδιά, συνομήλικα τους ή όχι λίγη σημασία έχει. Καιρός ήταν πια γιατί πόλη χωρίς κουλτούρα είναι πόλη στεγνή, χωρίς φαντασία, χωρίς ποιότητα ζωής, μια πόλη που προδίδει το παρελθόν της και την ιστορία της.

Από την άλλη τι είδους παιδεία προσφέρουμε στους μαθητές και μαθήτριές μας όταν δεν τους ερεθίζουμε το πνεύμα και δεν τους προκαλούμε να μας αποδείξουν πως ζωή δεν είναι η καθημερινή ρουτίνα και η καταναλωτική μανία της εποχής μας. Πώς θα σπρώξουμε τα παιδιά μας μακριά από τα videogames και την τηλεόραση; Πώς θα κοινωνήσουμε στα παιδιά μας τα ιδεώδη της συνεργασίας, της ανάπτυξης φιλικών σχέσεων με αληθινούς φίλους που θα έχουν σάρκα και οστά αντί για τσιπάκια και πληκτρολόγια, πως θα τους μιλήσουμε για εκείνο το όχι μακρινό παρελθόν όταν παίζαμε στις αλάνες, όταν πηγαίναμε στις συναυλίες του Παπακωνσταντίνου στο αρχαίο θέατρο και όχι στις συναυλίες στις αίθουσες του youtube.

Ημέρα Τετάρτη, έφτασα στο Μπουσουλοπούλειο θέατρο νωρίς το απόγευμα για να τοποθετήσω στην αίθουσα εκθέσεων τις κατασκευές των μαθητών του σχολείου μου και…έμεινα άφωνος αντικρίζοντας το πλήθος των συμμετοχών. Μαθητές δημοτικού με κατασκευές από χαρτόνι και πηλό. Μαθητές γυμνασίου με κόμικς εμπνευσμένα από την Ιλιάδα, άλλοι ανακάλυπταν το Kuro siwo του Νίκου Καββαδία και μας το παρουσίαζαν με μια ματιά διαφορετική, άλλοι έστελναν μηνύματα μέσα σε γυάλινα μπουκαλάκια σαν άλλοι Ροβινσώνες. Η αίθουσα γεμάτη από σκίτσα, γελιογραφίες, πίνακες ζωγραφικής και πορτρέτα. Στην κεντρική αίθουσα του θεάτρου animation, κοινωνικά θέματα σε power point και μουσική να γαργαλάει τα αυτιά μας. Μαθητές λυκείου βγήκαν στους δρόμους και είδαν την πόλη τους από άλλη οπτική αποθανατίζοντας στιγμές στο χωροχρόνο με τη φωτογραφική μηχανή τους, άλλοι συμμαθητές τους έγραψαν ποιήματα και τραγούδια, έπαιξαν τις κιθάρες τους και χόρεψαν. Ανέβηκαν θεατρικές παραστάσεις όπου οι μαθητές είναι ηθοποιοί, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι. Παντού τριγύρω δάσκαλοι και δασκάλες εμπνευσμένοι με διάθεση και αγάπη για την τέχνη, κάθε μορφής τέχνη, ένα μελίσσι βούιζε όλο το απόγευμα, κάθε απόγευμα για μια εβδομάδα.

Ενθουσιάστηκα, έβλεπα φατσούλες χαμογελαστές παντού τριγύρω, φατσούλες που έτρεμε το φυλλοκάρδι τους όταν ανέβαιναν να παραλάβουν τον έπαινο συμμετοχής τους αλλά συγχρόνως απολάμβαναν τη στιγμή τους με την απόλυτη ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, φατσούλες που φώναζαν πως Ελλάδα είναι πολιτισμός και όχι πολιτικοί και ευτυχώς που το φεστιβάλ γίνεται μετά τις εκλογές αλλιώς θα μας είχαν επισκεφτεί εθνοσωτήρες που έχουν αφήσει την παιδική αθωότητά τους πολλά χρόνια πίσω στο παρελθόν.
Γιατί η πραγματική ζωή γίνεται ανυπόφορη χωρίς καλλιτεχνική δημιουργία…

Σουλάνδρος Σ. Παναγιώτης, Med
Διευθυντής 6/θέσιου Δημοτικού
Σχολείου Λυρκείας

Οδηγίες πρόληψης για να θωρακίσουμε το σπίτι μας έναντι πυρκαγιάς

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! | Θερμές Εργασίες |

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! | Barbecue |

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! | Αγροτικές Εργασίες |

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

2020

Πλημμυρικά φαινόμενα | Οδηγίες Προστασίας στη Νοηματική

Πλημμυρικά φαινόμενα | Οδηγίες Προστασίας στη Νοηματική

 

 

bannerDOA

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) Δήμου Άργους - Μυκηνών
KaPa Data Consulting
Στοιχεία Επικοινωνίας

τηλ.: 2106855245
email: info@kapaconsulting.gr
Κερκύρας 2, Μελίσσια Αττικής

Επιτροπή Ισότητας

epitropi-isotita

Αναζήτηση

Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα

banner-ee-evropaika-ependytika-tameia-01


 

05112020-nafplio-espa

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

koronoios

Νέος κορωνοϊός: Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Your Europe

yellow el

Μηνύματα Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

gscp logo xoris grammata 0

Ecastles

ecastles

Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές

 

ΕΛΣΤΑΤ - Απογραφή Κτιρίων 2021

 

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Για επικοινωνία με τον Δήμο
2751360000
dimos@argos.gr


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ


Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Τσώκρη 63, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2751360747


- 15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός.
Tηλεφωνικές αναγγελίες βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


- Υπεύθυνοι ταφής
Δ.Ε. Λυρκείας, Κωτσιαντής Ι. , Τηλ: 2751361100
Δ.Ε. Μυκηνών, Παπαιωάννου Ν. Τηλ: 2751361216
Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Μπάρλα Π. , Τηλ: 2751360900
Δ.Ε. Ν.Κίου, Τσίρου Μ, Τηλ: 2751051013


prosklisi-dim-simv
argos-tourism
ethelontismos-banner